Ekonomija     | 18.01.2024. 14:00 |

Samsung zakoračio u novu eru AI mobilnih telefona sa Galaxy S24 serijom

FENA Promotivni tekst, Foto/ Samsung

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Kompanija Samsung Electronics danas je predstavila Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ i Galaxy S24, oslobađajući nova mobilna iskustva s Galaxy AI.

Istaknuto je da Galaxy S serija vodi u novu eru koja će zauvijek promijeniti način na koji mobilni uređaji osnažuju korisnike.

Iz Samsunga navode da AI pojačava gotovo svako iskustvo uz seriju Galaxy S24, od omogućavanja komunikacije bez prepreka s inteligentnim prevodima teksta i poziva do maksimalnog uzdizanja kreativne slobode s Galaxy ProVisual Engine, te postavljanja novog standarda za pretraživanje koji će promijeniti način na koji Galaxy korisnici otkrivaju svijet oko sebe.

Predsjednik i rukovodilac odjeljenja Mobile eXperience Business u kompaniji Samsung Electronics TM Roh izjavio je da serija Galaxy S24 transformiše našu vezu sa svijetom i pokreće sljedeću deceniju mobilnih inovacija.

- Galaxy AI1 je izgrađen po našem inovacijskom nasljedstvu i dubokom razumijevanju načina na koji ljudi koriste svoje telefone. S uzbuđenjem čekamo da vidimo kako naši korisnici širom svijeta jačaju svoje svakodnevne živote pomoću Galaxy AI da bi otvorili nove mogućnosti - dodao je Roh.   

Naglašeno je da Galaxy AI1 predstavlja smislenu inteligenciju usmjerenu na poboljšanje svakog dijela života, a posebno najosnovnije uloge telefona: komunikacije. 

Tako je uz pomoć Live Translate, dvosmjernih glasovnih i tekstualnih prijevoda telefonskih poziva u stvarnom vremenu u okviru matične aplikacije, moguće komunicirati prkoseći jezičkim barijerama, za šta nisu potrebne aplikacije trećih strana, a AI na uređaju osigurava potpunu privatnost razgovora.

Uz Interpreter, razgovori uživo se mogu trenutno prevesti na podijeljenom ekranu tako da osobe koje stoje jedna naspram druge mogu pročitati tekstualnu transkripciju onoga što je druga osoba rekla. On funkcioniše čak i bez mobilnih podataka ili Wi-Fi veze.

Za poruke i druge aplikacije, Chat Assist može pomoći da se usavrše tonovi razgovora kako bi se osiguralo da komunikacija zvuči onako kako je zamišljeno: kao ljubazna poruka kolegi ili kratka i privlačna fraza za natpis na društvenim mrežama.

AI ugrađen u Samsung tastaturu također može da prevodi poruke, emailove i još mnogo toga u realnom vremenu na 13 jezika. U automobilu, Android Auto će automatski sumirati dolazne poruke i predložiti relevantne odgovore i radnje, poput slanja vašeg predviđenog vremena dolaska (ETA), tako da korisnici mogu ostati povezani dok su istovremeno fokusirani na cestu.

Organizacija također dobija veliki poticaj uz Note Assist u aplikaciji Samsung Notes, koji sadrži rezime generisane vještačkom inteligencijom, kreirane šablone koji pojednostavljuju bilješke sa unaprijed napravljenim formatima i kreiranje omota da bi se bilješke lako uočile uz kratki pregled.

Za glasovne snimke, čak i kada postoji više zvučnika, Transcript Assist koristi AI Speech-to-Text tehnologiju da bi transkribovao, sumirao, pa čak i preveo snimke.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

Apple najveći svjetski proizvođač mobitela, pretekao Samsung

Samsung predviđa pad profita od 78 posto zbog slabe potražnje

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel