USLOVI KORIŠTENJA

Pristupom stranici www.fena.ba i izravno povezanim izlazima prihvaćate Uslove korištenja sadržaja Federalne novinske agencija (FENA).

FENA zadržava pravo promijeniti ili dopuniti Uslove korištenja bez najave.

Svaka promjena ili dopuna Uslova korištenja primjenjuje se od dana objavljivanja.

Posjetitelji stranice wwww.fena.ba imaju pravo uvida u objavljeni sadržaj tih stranica putem svojih internetskih pretraživača samo za osobno informisanje.

Sve vijesti, fotografije, video i drugi sadržaji na web stranici www.fena.ba zaštićene su autorskim pravom kao autorsko djelo u skladu s odredbama Zakona o autorskim i srodnim pravima. Korisnici su dužni navesti FENA-u kao izvor bilo koje objavljene vijesti, fotografije, video ili drugog materijala.

Prilikom objavljivanja ili korištenja fotografija ili videa korisnik se obavezuje da neće mijenjati bit sadržaja fotografije. Također je zabranjeno digitalno rukovanje fotografijama u takvom obliku da ne odgovaraju izvorniku.

Sadržaj web stranice www.fena.ba ne smije se kopirati ili reproducirati na bilo koji drugi način bez pisanog dopuštenja FENA-e ili bez zaključenog pretplatničkog, odnosno ugovora o poslovnoj suradnji.

Posjetioci stranice se ne mogu koristiti programskim rješenjima, oblikom i obilježjima njihova sadržaja bez izričitog odobrenja FENA-e.

Sadržaj stranice www.fena.ba izrađen je sukladno profesionalnim novinarskim i tehničkim standardima za novinske agencije. FENA nije odgovorna za izravne ili neizravne posljedice upotrebe tog sadržaja.

FENA poštuje privatnost posjetioca stranice www.fena.ba. Podaci o posjetiocima nisu dostupni trećoj strani osim u slučajevima propisanim zakonom.

Neke od veza na stranici www.fena.ba vode na internetske stranice i servise drugih izvora informiranja. FENA ni na koji način ne odgovara za sadržaj tih stranica i servisa.