Ekonomija     | 07.03.2024. 11:55 |

Članovi BUM-a djeluju zajedno na kreiranju prilika u biznis sektoru

FENA Saopćenje, Foto/ Udruženje BUM

VISOKO, 7. mart (FENA) - Udruženje BUM koje je osnovano od strane grupe entuzijasta, vlasnika i menadžera uspješnih kompanija u cilju unapređenja poslovnog ambijenta, jačanja poduzetništva i kreiranja kvalitetnih uslova za društvo i biznis zajednicu na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, održalo je u upravnoj zgradi kompanije Alma-Ras d.o.o. u Visokom svoju prvu izvještajnu skupštinu. 

Skupštinu je vodio njen predsjednik Rasim Memagić, a tom prilikom su predstavljeni rezultati rada i planovi za naredni period.  Upravnom odboru u sastavu Aleksandar Krunić, Emin Efendira i Maja Kulenović, pridružila su se dva nova člana, Matea Franjić i Aida Salkić, koje će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti jačanju udruženja i širenju misije.

-Jedno od osnovnih načela menadžerskog zanata je ostvarivanje rezultata. Vođeni time, inicijativa udruživanja menadžera iz cijele BiH je postala stvarnost i svakim danom raste i razvija se, što mene lično ispunjava velikim zadovoljstvom. Skupština je još jednom pokazala svu raskoš i širinu udruženja, jer su se na jednom mjestu okupili lideri organizacija iz cijele zemlje i iz vrlo različitih branši. Vizija nam je da budemo nosioci pozitivne promjene i postanemo vodeća biznis zajednica u Bosni i Hercegovini, a danas smo razgovarali i dogovorili aktivnosti koje ćemo provoditi ove godine na tom putu, izjavio je predsjednik Upravnog odbora Aleksandar Krunić.

Ova zajednica okuplja uspješne pojedince iz poslovnog svijeta i jedino je udruženje menadžera s članovima iz cijele BiH. Članovi Udruženja su pojedinci koji teže unapređenju svog osobnog i profesionalnog razvoja, razvoju svojih timova i firmi iz kojih dolaze, dijeljenju iskustava i znanja te davanju prijedloga i inicijativa za razvoj poslovnog ambijenta u Bosni i Hercegovini.

BUM je bosansko-hercegovačko udruženje koje ima za cilj umrežavanje vodećih menadžera kako bi međusobno dijelili najbolje poslovne prakse i na taj način aktivno oblikovali poslovni ambijent u BiH. Članovi BUM-a teže unapređenju svojih vještina i znanja kako bi unaprijedili timove i firme koje vode. Dijeljenjem najboljih poslovnih praksi, znanja i iskustva, BUM potiče poduzetničku kulturu, etički način poslovanja i unapređuje privredu i ekonomiju Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Udruženja. 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Završen Poslovni forum menadžera u Bijeljini

Peti Poslovni forum menadžera u martu u Bijeljini

Sjednica Organizacionog odbora za izbor evropskih najmenadžera godine

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu