Ekonomija     | 26.04.2024. 17:12 |

OLX.ba obilježio 15. godišnjicu - Lider u online oglašavanju i kupoprodaji

FENA Saopćenje, Foto/ OLX.BA

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Najveća kupoprodajna platforma u BiH OLX.ba danas obilježava  15. godišnjicu, predstavljajući impresivne brojke koje su oblikovale put platforme od njenog osnivanja. 

Pres-konferencija povodom tog jubileja održana je u Sarajevu, gdje su predstavljeni rezultati rada OLX.ba, te najavljeni brojni planovi za razvoj. 

Direktor sektora za razvoj OLX BiH Jasmin Marić rekao je da taj jubilej nije samo brojka, već prilika da se zahvale svojim korisnicima, partnerima i cijelom timu OLX-a koji je radio naporno kako bi stvorio najveću zajednicu online trgovine u našoj zemlji. 

Više od 1,5 miliona realizovanih integrisanih dostava svjedoči o tome kako OLX.ba, ne samo da spaja kupce i prodavce, već i olakšava cijeli proces kupovine i prodaje. Sa više od 3,6 miliona registrovanih korisnika i 60 miliona oglasa, OLX.ba je postala nezaobilazna destinacija za trgovinu, pružajući korisnicima širok spektar mogućnosti za kupovinu i prodaju. 

 - OLX.ba je naš dugogodišnji i ozbiljan partner. Godišnje bilježimo 400 hiljada pošiljki koji dolaze sa te platforme, što je izuzetan broj, te se nadamo se rastu i u budućnosti - kazao je generalni direktor JP BH Pošta Adis Šehić.   

Jedna od impresivnih statistika je i činjenica da je u tih 60 miliona oglasa sadržano čak 187 miliona fotografija, što je pokazatelj detaljne prezentacije proizvoda i transparentnosti koju OLX.ba pruža svojim korisnicima. 

Posebno važan dio OLX oglasnika su automobili. Sa više od šest miliona objavljenih oglasa, OLX je postao vodeće odredište za ljubitelje vozila, a zanimljiva je i informacija da je prosječno vrijeme prodaje automobila samo pet dana. 

 - Autoindustrija je podložna svim globalnim promjenama koje se dešavaju širom svijeta, tako da i mi ovdje u BiH osjetimo te promjene. Veoma je izazovan ekonomski ambijent globalno, ali i u BiH. Međutim, uspjeli smo se odlučno oduprijeti svim tim izazovima i nakon ostvarene rekordne prodaje u 2023. godini, Audi Bosna i Hercegovina potvrđuje svoj status kao Premium lider na tržištu automobila. Taj uspjeh je rezultat predanosti brenda i povjerenja kupaca koje odražava snažnu potražnju za vrhunskim vozilima -  kazao je Audi brand manager Miran Stambol. 

Pored automobila, OLX.ba je domaćin i više od 1,6 miliona objavljenih nekretnina, što čini ovu platformu ključnim igračem na tržištu nekretnina u BiH. 

 - OLX.ba je prvi poslovni partner sa kojima smo zaključili ugovor i glavni je razlog što smo pozicionirani ovdje gdje jesmo, među top agencijama za nekretnine. Istina je da 50 posto naših kupaca dolazi sa OLX platforme - rekao  je direktor agencije za nekretnine My Space Tarik Musabegović, saopćeno je iz OLX.ba. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sjećanje na deset ubijenih sugrađana na ulasku u sarajevski Tunel Spasa

Lukavac Cement 50. rođendan dočekuje pod okriljem mađarske Talentis Grupe

Obilježena 32. godišnjica odbrane Centra za obrazovanje kadrova MUP-a RBiH i pogibije Samira Mišića

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel