Najave     | 02.04.2018. 10:11 |

Sjednica Organizacionog odbora za izbor evropskih najmenadžera godine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - Organizacioni odbor za izbor evropskih najmenadžera godine na proširenoj sjednici sutra u Sarajevu razgovarat će o pripremama za organizaciju ceremonije dodjele 38. po redu nagrade 5. jula u Sarajevu uz sudjelovanje predstavnika više od dvadeset evropskih država.

Inače, dosad je ovu prestižnu nagradu primilo oko 500 uspješnih evropskih i bh. menadžera i zaslužnih ličnosti. Najviše nagrada, ukupno oko 350, pripalo je menadžerima i vlasnicima biznisa iz biznisa za razvoj kompanija, jačanje ekonomije, tehnološka dostignuća, za zapošljavanje i investicije. Tako je nagradu ,,Evropska ličnost godine’’ dosad primilo 15 predsjednika država i vlada, 20 ministara, 25 načelnika i gradonačelnika, te 40 ljudi iz oblasti nauke i 50 za oblast sporta, kulture i umjetnosti.

- Ponosni smo da decenijama afirmišemo pobjedu dobra nad zlom, da zvijezdama u biznisu, nauci, sportu, kulturi i politici kažemo da su istinske zvijezde. Mi promovišemo kreativne, sposobne, hrabre ljude koji žele i grade bolju budućnost ne samo za sebe i svoju porodicu, nego i za svoje firme, društvenu zajednicu, državu i region – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Članovi BUM-a djeluju zajedno na kreiranju prilika u biznis sektoru

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo