Kultura

Zijah Sokolović u Podgorici i Herceg Novom

Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - U okviru ovogodišnjih susreta regionalnih pozorišta, "Ruta Grupa Triglav festival" koji se održava u Podgorici od 5. do 11. aprila, Zijah A. Sokolović će održati Masterclass za učesnike festivala o temi "Samo glumac dovodi pozorište u pitanje".

- Glumac i njegova umjetnost u pozorištu se nalazi između stvarnosti i istine. Pozorište i glumac neće promijeniti svijet, ali može pomoći i sebi i gledaocima da se bolje osjećaju u razumijevanju tog istog svijeta. Kako u vremenu kapitalizma i rasprodaje svega i svačega, pa i pozorišta i glumaca, zaustaviti glumački kanibalizam uživljavanja -kazao je Sokolović o Masterclassu koji će za učesnike festivala održati 7. aprila na Cetinju, a 8. aprila u Podgorici.

Sokolović je u Podgorici, na nedavno održanom međunarodnom VII Makado festivalu malih pozorišnih formi u organizaciji KIC "Budo Tomović" iz Podgorice, osvojio nagradu stručnog žirija festivala za najbolju predstavu - za predavanje, team building, radionicu "Lijevo desno glumac" te za istu predstavu nagradu za najboljeg glumca festivala. Nagrade su Sat kule rad akademskog slikara kipara Marka Petrovića.

Zijah A. Sokolović će 20. aprila sa predstavom "Lijevo desno glumac" nastupiti u Herceg Novom na HAPS festivalu, hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti.

 

 

(FENA) M. L.
Vezane vijesti