Bosna i Hercegovina     | 29.12.2021. 16:23 |

Skupština Brčko distrikta tradicionalno darovala najmlađe

FENA Saopćenje

BRČKO, 29. prosinca (FENA) - Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić obradovao je novogodišnjim darovima djecu u vrtićima Javne ustanove "Naša djeca“, Mentalno-rehabilitacijskom i edukativnom centru i na Odjelu pedijatrije.

Skupština je osigurala 530 novogodišnjih darova, a dio darova za djecu u vrtićima osiguran je u suradnji s članovima Kluba ljubitelja prirode iz Brčkog, koji su novogodišnje darove upotpunili promotivnim materijalima o važnosti očuvanja životnog okoliša, a u svrhu podizanja ekološke svijesti kod najmlađih, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta.

Siniša Milić rekao je da je podjela novogodišnjih darova tradicija Skupštine.

- Ono što smo mi danas dobili od djece su njihovi osmijesi i zadovoljstvo, i to jeste i treba biti motiv svih naših aktivnosti u strukturama vlasti u Brčkom – dodao je Milić.

Ravnatelj Javne ustanove Vrtić i zabavište "Naša djeca“ Jasna Jovičić rekla je da je dan podjele darova dan radosti za djecu i da je to bila njihova završna aktivnost ove godine.

Voditeljica Centra za mentalno zdravlje Zlata Paprić, govoreći o aktivnostima te ustanove, kazala je da je kroz tretmane u Mentalno-rehabilitacijskom i edukativnom centru prošlo oko 2.000 djece i da je u svakom trenutku oko 100 djece na tretmanu kod nekog od zaposlenih stručnih osoba, koje rade u otežanim uvjetima zbog koronavirusa.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Brčko distrikt rješava problem vodoopskrbe

Novogodišnja čestitka predsjednika i dopredsjednika Skupštine Brčko distrikta

Skupština Brčko distrikta zasjedanjem završila svoj rad u ovoj godini

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel