Bosna i Hercegovina     | 27.01.2022. 11:50 |

Brčko distrikt rješava problem vodoopskrbe

FENA Saopćenje, Foto/ Skupština Brckog

BRČKO, 27. siječnja (FENA) - Skupština Brčko distrikta BiH je na zasjedanju u četvrtak usvojila odluku o utvrđivanju javnog interesa za Brčko koja se odnosi na izgradnju glavnog transportnog cjevovoda od naselja Plazulje do naselja Potočari.

 

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je kako će se ovim projektom riješiti problem vodoopskrbe u naseljima koja se nalaze u blizini tvornice vode, a nemaju osiguranu vodoopskrbu iz te tvornice, priopćeno je iz Skupštine Distrikta.

Na zasjedanju je usvojeno još osam odluka o utvrđivanju javnog interesa, a koje se odnose na izgradnju fekalnog kolektora u stambenom naselju Gredice, potom izgradnju cesta u mjesnim zajednicama Gornje Dubravice, Bijela i Gornja Skakava, izgradnju pristupne ulice u MZ Gornji Brezik, izgradnju rezervoara za vodu u urbanom području Potočari, izgradnju niskonaponske mreže u MZ Lipovac i uređenje dijela korita rijeke Brke kroz stambeno naselje Broduša.

U drugom djelu, usvojeni su Zakon o socijalnom poduzetništvu i izmjene Zakona o bankama Distrikta.

Kako navode u priopćenju, o Nacrtu zakona o igrama na sreću i Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o prekršajima, u drugom čitanju, zastupnici će se izjasniti za 14 dana za kada je zakazan nastavak 19. redovitog zasjedanja.

Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović rekao je kako je tako odlučeno jer nisu u potpunosti pripremljeni svi amandmani te da su potrebne i dodatne konzultacije za tri amandmana na predloženi Zakon o igrama na sreću.

Također, usvojena je odluka o raspisivanju javnog poziva za izbor i imenovanje članova Vijeća nacionalnih manjina, Izvješće o radu Vlade Brčko distrikta za 2021. godinu, kao i Program razvitka zaštite i spašavanja u Distriktu za razdoblje od 2022. do 2027. godine.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Delegati Doma naroda PSBiH o usvajanju dva važna zakona za evropski put BiH (VIDEO)

Sindikat metalaca Federacije BiH traži donošenje fiskalnih i zakona o minimalnoj plati

Konaković: Vrlo je važno da evropske dokumente usvojimo prije 20. februara

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel