Bosna i Hercegovina     | 23.12.2021. 09:37 |

Skupština Brčko distrikta zasjedanjem završila svoj rad u ovoj godini

FENA Saopćenje

BRČKO, 23. prosinca (FENA) - Zastupnici Skupštine Brčko distrikta na redovitom zasjedanju usvojili su Zakon o izmjeni Zakona o plaćama i drugim naknadama pravobranitelja i zamjenika pravobranitelja u Pravobraniteljstvu Brčko distrikta.

Usvojen je i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o bankama koji je sada usklađen s entitetskim, kao i Nacrt zakona o socijalnom poduzetništvu, priopćeno je iz Skupštine distrikta.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je Zakon o socijalnom poduzetništvu reformski zakon, koji je u skupštinsku proceduru ušao na prijedlog voditelja resornog odjela Vlade Distrikta, te da se očekuje da će nakon amandmanske procedure i ovaj zakon biti usvojen sa svim novinama i prednostima koje donosi.

Milić je napomenuo da je na svom redovitom zasjedanju, nakon provedene natječajne procedure, Skupština za glavnog revizora, s mandatom od sedam godina, imenovala Selmu Šadić, dok su za njezine zamjenike imenovani Savo Grujić i Amra Ilić.

Imenovana su i dva člana Upravnog odbora Javnog poduzeća "Komunalno Brčko". Za zamjenika ravnatelja u Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije imenovan je Zoran Blažević.

Zastupnici su dali suglasnost na Poslovni plan Javnog poduzeća "Luka Brčko" za 2022. godinu, ažurirani Poslovni plan Javnog poduzeća "Ceste Brčko" za 2021. godinu, kao i na Program rada i Financijski plan Zavoda za planiranje, projektiranje i razvitak Brčko distrikta za 2022. godinu.

Milić je naveo da je uz danu suglasnost na Financijski plan Zavoda usvojen opći zaključak koji se odnosi na sva javna poduzeća, fondove i druge pravne osobe koje formira Brčko distrikt.

Ovim zaključkom, istaknuo je Milić, Skupština je zadužila te pravne osobe da u roku od mjesec dana od dana dostavljanja završnog računa Skupštini upute revidirane poslovne planove u kojima će izvršiti racionalizaciju materijalnih troškova, a da u slučaju neusvajanja izvješća o radu može doći i do smjene menadžmenta.

Prvo skupštinsko zasjedanje u idućoj godini bit će održano sredinom siječnja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Brčko distrikt rješava problem vodoopskrbe

Novogodišnja čestitka predsjednika i dopredsjednika Skupštine Brčko distrikta

Skupština Brčko distrikta tradicionalno darovala najmlađe

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli