Kultura     | 14.10.2021. 20:34 |

Počeo festival književnosti i kulture 'Poligon'

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 14. listopada (FENA) - Festival književnosti i kulture "Poligon" koji će i ove godine ugostiti neka od najvećih imena regionalne književne scene, otvoren je večeras u Mostaru, a ovogodišnja tema je 'Europa kao obećanje budućnosti'. 

Festival koji će se održavati na više lokacija u Mostaru, otvorili su Monika Herceg i Namik Kabil, a najavljeno je gostovanje Adnana Žetice, Adnana Repeše, Ivane Maksić i Radmile Petrović.

-  Tema ovogodišnjeg festivala je 'Europa kao obećanje budućnosti', odnosno što je to što Europa nudi nama, a što mi možemo ponuditi Europi. Prije svega u kulturološkom smislu, a onda i u književnom, društvenom, političkom i svakom drugom - kazao je književnik i direktor Festivala Mirko Božić.

Festival ponovno ima multimedijalni karakter, dodao je, te najavio likovnu radionicu s Majom Rubinić.

Spomenuo je i program Poligon offline, kao uvod u festivalske aktivnosti, u kojem je predstavljena nova zbirka pjesama Anite Pajević "Redukcije".

-  Mostarski književni krug je bez ikakvih dvojbi trenutno najjači književni klaster u BiH i zaslužuje jednu ovakvu manifestaciju da se još dodatno osnaži – naglasio je Božić.

Na festivalu su do sada gostovali autori iz zemalja zapadnog Balkana, a želja je organizatora da u budućnosti dovedu što više autora iz različitih zemalja Europe.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Delegacija Vlade Federacije BiH na otvaranju obnovljene džamije Arnaudija 

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Radovi na mostarskom Hiltonu u punom jeku, otvaranje početkom 2025. (VIDEO)

Promo

Potaknuti mlade da aktivno učestvuju u promicanju održivih digitalnih praksi

Brzo i jednostavno upravljajte sredstvima na kartici i dopunjavajte je iznosom koji vi želite

Sveobuhvatna zdravstvena usluga i njega za majke i djecu u centru izvrsnosti ASA Bolnice