Bosna i Hercegovina     | 24.05.2024. 15:26 |

Sveobuhvatna zdravstvena usluga i njega za majke i djecu u centru izvrsnosti ASA Bolnice

FENA Promotivni tekst, Foto/ ASA Bolnica

SARAJEVO, 24. maj (FENA) - ASA Bolnica je danas predstavila Centar za majku i dijete, koji pruža sveobuhvatnu medicinsku njegu kroz specijalizovane usluge uključujući pedijatriju, porodilište, ginekologiju i akušerstvo, te liječenje neplodnosti (IVF). Kako ističu iz ove zdravstvene ustanove, stručni tim ljekara i medicinskog osoblja ASA Bolnice, posvećen je zdravlju i dobrobiti majki i djece, nudeći vrhunsku njegu u svakom koraku njihovog puta.

Pod vodstvom mr. sc. Daria Đukića, dr.med., specijaliste pedijatrije i subspecijaliste dječije kardiologije, pedijatrijski tim pruža sveobuhvatne preglede, tretmane i savjetovanje za djecu svih uzrasta. Dalibor Tomić, dr.med., specijalista pedijatrije i subspecijalista neuropedijatrije, te Tatjana Jovičić, dr.med., specijalista pedijatrije, osiguravaju najviši nivo stručnosti u brizi za najmlađe pacijente.

-Naša pedijatrijska služba uključuje redovne preventivne preglede, liječenje akutnih i hroničnih bolesti kao i urgentnu medicinsku pomoć. Koristimo moderne dijagnostičke, laboratorijske i terapijske metode i procedure kako bi osigurali da naši mali pacijenti dobiju najbolju moguću njegu i podršku za zdrav rast i razvoj, naglašava dr. Đukić.

Moderno opremljeno porodilište pruža sve potrebne usluge tokom porođaja, postporođajnu njegu i stalnu podršku majkama i njihovim porodicama.  Elvira Mušić, dr.med., i Aldina Divanović, dr.med., specijalistkinje ginekologije i akušerstva, osiguravaju siguran put od začeća do porođaja.

-Trudnice mogu očekivati sveobuhvatnu podršku kroz sve faze trudnoće, uključujući savjetovanje i personalizovane planove porođaja,” naglašavaju iz akušerskog odjela. “Uz prisustvo iskusnog tima ljekara i babica, spremni smo reagovati na sve medicinske potrebe i hitne slučajeve. Naše sobe za porođaj su dizajnirane da pruže maksimalnu udobnost i privatnost, kažu u odjelu porodilišta. Također, pružaju psihološku podršku majkama kako bi se prilagodile novoj ulozi i prebrodile eventualne postporođajne izazove.

Doc.dr. Azur Tulumović, dr.med., medicinski direktor ASA Bolnice i voditelj odjeljenja Ginekologije i akušerstva, ističe: “Vrlo smo ponosni na naš Centar koji pruža stručne preglede, dijagnostiku, tretmane i savjetovanje za majke i djecu, od trenutka odluke o trudnoći, pa sve do poroda i odrastanja djeteta. Posebno smo ponosni na naše odjeljenje ginekologije, gdje pružamo visokokvalitetnu njegu u svakom aspektu ženske reproduktivne zdravstvene zaštite, uključujući i složene operativne zahvate.”

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

U ASA bolnici rođene prve bebe, blizanci, porodilište posjetio Semir Efendić

ASA Bolnica otvara vrata za svoje pacijente 6. aprila (VIDEO)

Simpozij ORL u ASA Institutu - Stručnjaci iz BiH o primjeni inovativnih metoda liječenja (VIDEO)

Promo

BH Telecom - Gledaj Euro svuda i na svim uređajima

Projekt BOOST: Partnerstvo između More Screensa i Pravnog fakulteta

m:tel kampanja 'Nema brige za gige' nagrađena za najbolju upotrebu videa i multimedije