Ekonomija     | 28.01.2020. 14:24 |

Tegeltija razgovarao s delegacijom VTKBiH o unapređenju poslovnog ambijenta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. januara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s delegacijom Vanjskotrgovinske komore BiH, koju je predvodio predsjednik Vjekoslav Vuković, o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uslova za poslovanje domaćih privrednika.

Tegeltija je upoznao sagovornike o opredjeljenjem Vijeća ministara za nastavak reformskih procesa, u skladu sa ustavnim nadležnostima, a koje za cilj imaju poticanje održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta, kao i stvaranje povoljnog ekonomskog okruženja.

Na sastanku je razgovarano i o mjerama koje je potrebno preduzeti na zaštiti domaće proizvodnje, te podizanju kvaliteta domaćih roba kako bi bila povećana njihova konkurentnost.

Tom prilikom, postignut je dogovor da Vanjskotrgovinska komora BiH dostavi prijedloge imena članova radnih grupa koje će prioritetno raditi na zaštiti domaće privrede i promociji privrednih potencijala BiH.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i Nemanja Vasić, te generalni sekretar VTKBiH Zdravko Marinković, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu