Bosna i Hercegovina     | 07.06.2019. 16:54 |

Uručena zahvalnica ministru Damiru Filipoviću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Nakon potpisivanja Sporazuma o rekonstrukciji, adaptaciji i izgradnji vjerskih i kulturno-historijskih objekata na području Kantona Sarajevo, danas je u kabinetu resornog ministra za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Damira Filipovića upriličen sastanak sa župnikom sv. Luke Evanđeliste velečasnim Željkom Vlajićem.

Ministar Filipović je informisan o ulaganju sredstava, osposobljavanju i rekonstrukciji crkve, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Velečasni Željko Vlajić zahvalio je još jednom resornom ministru Damiru Filipoviću i Ministarstvu za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša KS na nesebičnoj pomoći te uručio zahvalnicu ispred Župnog ureda crkve sv. Luke Evanđeliste.

- Iznimno nam je drago da je naša crkva prepoznata kao objekt u koji vrijedi ulagati te bih iskoristio priliku da se i ovako zahvalimo ministru i Ministarstvu uručenjem ove zahvalnice ispred Župnog ureda sv. Luke Evanđeliste - poručio je velečasni Željko Vlajić.

Ministar Filipović istakao je da je ovo tek početak jedne nove saradnje te kako se nada da će se u budućnosti obezbijediti dodatna sredstva za rekonstrukciju i ostalih vjerskih objekata kao i objekata od kulturno-historijskog značaja.

- Veliko mi je zadovoljstvo da su sredstva došla na pravu adresu i da već danas možemo vidjeti rezultate tih ulaganja - rekao je Filipović, saopćila je Press služba KS.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

KS - Potpisani predugovori s 34 pripadnika boračke populacije o dodjeli stanova

Garibija: Dodatnih 200.000 KM za bolje obroke u javnim kuhinjama

Kolegij Skupštine KS: Sjednica zakazana za sutra je nelegalna

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel