Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 09.01.2018. 17:46 |

Izetbegović iskazao punu potporu stabilnosti i prosperitetu Irana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. januara (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović iskazao je punu potporu stabilnosti i prosperitetu Irana na današnjem sastanku s veleposlanikom Islamske Republike Iran Mahmoudom Heidarijem, koji je Izetbegovića informirao o trenutačnoj situaciji u Iranu i razvitku događaja nakon demonstracija u ovoj zemlji.

Iranski veleposlanik istaknuo je da su posljednji događaji okončani iskazivanjem masovne potpore građana vladi i političkom rukovodstvu Irana.

Napomenuo je da iranski zakoni i praksa dozvoljavaju mirne proteste, što predstavlja zagarantirano pravo na ispoljavanje različitih mišljenja.

Po riječima Heidarija, mirni protesti su pod utjecajem neprijateljske emigracije prerasli u nasilne demonstracije, što je dovelo do pogibije 20 osoba i paljenja vladinih zgrada u provincijama, zbog čega su morale intervenirati policijske snage.

Između ostalog, razgovarano je i o bilateralnim odnosima BiH i Irana, s posebnim osvrtom na stvaranje boljih pretpostavki za unaprjeđenje ekonomske suradnje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Šojgu: Rusija spremna da proširi vojnu i tehničku saradnju s Iranom

Iranski predsjednik Raisi od sutra u posjeti Pakistanu

Bombardovana baza proiranskih snaga u Iraku

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu