Stranačke aktivnosti     | 16.10.2024. 20:35 |

Saopćenje za javnost PDP

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Šokantne su današnje tvrdnje Milorada Dodika da mu je nuđeno da pristane na centralizaciju BiH u zamjenu za oslobađajuću presudu na Sudu BiH.

Rekao je ovo Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, navodeći da će sutra tražiti od Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske da jednoglasno upute poziv gospodinu Dodiku da dođe na sljedeću sjednicu i upozna narodne poslanike o tome ko mu je, gdje i kada nudio da pristane na centralizaciju Bosne i Hercegovine i djeluje na štetu Republike Srpske, kako bi bio oslobođen.

- Ako bude potrebno, možemo imati i sjednicu zatvorenu za javnost, ali je važno da narodni poslanici dobiju punu informaciju o tome ko je pokušao na silu da mijenja Dejtonski sporazum i redukuje ustavne pozicije Republike Srpske - ističe Crnadak.

Kaže da su entitetsko glasanje, mehanizam vitalnog nacionalnog interesa, princip pariteta, konsenzus u Predsjedništvu BiH, kao i svi drugi dejtonski mehanizmi zaštite nedodirljivi i da ih moramo zajedno braniti ako su napadnuti.

- Očekujem da će sutra ovaj stav podržati i sve druge parlamentarne partije iz Republike Srpske i da ćemo zajednički zauzeti čvrst i nepokolebljiv stav prema onima koji, eventualno, pokušavaju da zloupotrijebe jedan sudski proces kako bi ugrozili Republiku Srpsku, njene nadležnosti i ustavnopravni položaj - poručuje Crnadak.

Banja Luka, 16.10.2024.. godine
Informativna služba PDP-a

 

 

(FENA) J. Č.

PDP

Vezane vijesti

Informacije i uvjeti

Promo

Trivan: Visoka ulaganja u zaštitu ključna su za cyber otpornost m:tel-a 

Operator za OIEiEK: Održan radni sastanak s predstavnicima FERK-a, FMERI-a i elektroprivreda

Završena Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition