Stranačke aktivnosti     | 16.10.2024. 15:27 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje, Foto/ Naša stranka

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Behija Kulović: Riješen dugogodišnji problem prosvjetnih radnika u ZDK

Pravilnik o praćenju, vrednovanju i sticanju stručnih zvanja nastavnika, stručnih saradnika i saradnika u osnovnim i srednjim školama na području ZDK jučer je stupio na snagu.

Behija Kulović, zastupnica Naše stranke u Skupštini ZDK, koja je također prosvjetna radnica, radila je na izmjenama ovog Pravilnika i smatra ga unaprijeđenim.

„Postojala je praksa da savjetnici ocjenjuju rad nastavnika iako nisu iste struke kao i sami nastavnici. To je sad promijenjeno. Sad nastavnika može ocjenjivati samo ono stručno lice koje je iz iste oblasti kao nastavnik.

Ono što sad možemo očekivati je kvalitetnija stručna podrška tokom kurikularne reforme, bolja organizacija takmičenja i testiranja učenika, kvalitetnije seminare, obuke, radionice, te bolju podršku kvalitetnom profesionalnom razvoju nastavnika, stručnih saradnika i saradnika i njihovu promociju u viša stručna zvanja“, rekla je Kulović.

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Informacije i uvjeti

Promo

Trivan: Visoka ulaganja u zaštitu ključna su za cyber otpornost m:tel-a 

Operator za OIEiEK: Održan radni sastanak s predstavnicima FERK-a, FMERI-a i elektroprivreda

Završena Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition