Bosna i Hercegovina     | 19.09.2024. 08:09 |

Danas u Mostaru konferencija 'Mediji i turizam'

FENA Monika Ćubela Savić, Foto: Fena

MOSTAR, 19. rujna (FENA) - U organizaciji Federalne novinske agencije (FENA) i Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) danas će se u hotelu Mostar s početkom u 10 sati održati konferencija "Mediji i turizam".

Konferencija, koja se organizira u partnerstvu s Gradom Mostarom te pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, okupit će predstavnike medijskih agencija, turističkih zajednica, gospodarskih komora i turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.

Direktor Federalne novinske agencije Elmir Huremović rekao je da Bosna i Hercegovina ima ogroman turistički potencijal te da su brendiranje destinacija i pravilan izbor medijskih kanala ključni za razvoj. Izrazio je uvjerenje da će se ovom konferencijom otvoriti novo poglavlje u suradnji između medija i turističkog sektora.

Zamjenik ravnatelja Fene Ilija Musa istaknuo je da je konferencija rezultat inicijative pokrenute prije godinu dana s ciljem jačanja društvene uloge Federalne novinske agencije kao vodeće novinske agencije u BiH i najcitiranijeg medija u ovoj državi.

- Ovogodišnja konferencija ''Mediji i turizam'' fokusirat će se na teme poput brendiranja destinacija, na suradnju medija i medijskih platformi s turističkim agencijama i turističkim zajednicama – rekao je Musa.

Uime Grada Mostara kao partnera, gradonačelnik Mario Kordić izrazio je zahvalnost Federalnoj novinskoj agenciji na odluci da se konferencija organizira u Mostaru, naglašavajući važnost ovog grada kao ključne turističke destinacije.

Kako je dodao, konferencija koja okuplja vodeće stručnjake iz sektora turizma i medija pružit će ovom gradu priliku da se još jednom pozicionira kao turističko središte ovog dijela Europe.

Jedan od uvodničara na konferenciji bit će ravnatelj Turističke zajednice HNŽ-a Anđelko Maslać, koji smatra da mediji imaju značajnu ulogu u promociji imidža turističkih destinacija te da su nezaobilazan posrednik u komunikaciji između turističke ponude, destinacije i turista.

Maslać smatra da će konferencija "Mediji i turizam" donijeti kvalitetnu raspravu i zaključke o svim izazovima koji su danas aktualni u turizmu, kroz medijski utjecaj na javno mišljenje, javne interese i javno ponašanje u turizmu.

Na konferenciji će u uvodnom obraćanju govoriti zamjenik ravnatelja Federalne novinske agencije Ilija Musa, ravnatelj Turističke zajednice HNŽ-a Anđelko Maslać, gradonačelnik Mostara Mario Kordić te federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder.

Rad konferencije ''Mediji i turizam'' bit će strukturiran kroz dva panela: "Uloga medija u popularizaciji turističkih destinacija" i "Medijska komunikacija turističke ponude''.

U prvom panelu sudjelovat će direktor Fene Elmir Huremović, direktorica Hine Branka Vojvodić, glavni tajnik Europske udruge novinskih agencija (EANA) Alex Giboi te zamjenik direktora za međunarodno poslovanje ANSA-e Rodolfo Cardarelli, a panel će moderirati glavnu urednik Fene Dejan Jazvić.

Uvodničar i moderator drugog panela je menadžer za komunikacije USAID Turizam Gorčin Dizdar, potpredsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić, direktorica Turističke zajednice Grada Tuzla Amra Jaganjac, direktorica Pino Nature Hotela i agencije Relax Tours Aida Terzić te direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel.

Zaključke konferencije na kraju će iznijeti direktor Federalne novinske agencije Elmir Huremović.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Huremović: Početak novog poglavlja suradnje medija i turističkih radnika (VIDEO)

Mediji trebaju promovirati turizam istinitim i pouzdanim informacijama

Ministrica Pozder: Ulaganja u turizam se višestruko vraćaju (VIDEO)

Promo

Stanje inzulinske rezistencije, metaboličkog sindroma i dijabetes melitusa tip 2 često nastaje kao posljedica loših navika u ishrani

BBI - Upravljanja bankarskim potrebama direktno s pametnog telefona

m:SAT - godinu dana u pola cijene