Bosna i Hercegovina     | 19.09.2024. 16:08 |

Huremović: Početak novog poglavlja suradnje medija i turističkih radnika (VIDEO)

FENA Mladenka Krilic, Foto: Emanul Soča

MOSTAR, 19. rujna (FENA) - Vjerujem da će ovo biti početak jednog novoga poglavlja u suradnji između turističkih radnika i medija, ali i motiv i drugim medijima da se malo više uključe u suradnju s turizmom - istaknuo je Elmir Huremović, direktor Federalne novinske agencije (FENA), koja je u četvrtak u Mostaru u suradnji s Turističkom zajednicom Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i u partnerstvu s Gradom Mostarom te pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, organizirala konferenciju pod nazivom  "Mediji i turizam". 

Po njegovim riječima, poruka s Konferencije je da nadležne institucije i turističke organizacije trebaju dati inicijative.

- Prije svega poruka koju smo danas poslali je da su turističke organizacije i nadležne institucije te koji bi trebale dati više inicijativa i raditi prve korake kako bismo mi, govorim u ime Novinske agencije, imali priliku da prenesemo dobre vijesti, odnosno da proizvedemo vijesti, ali od sadržaja koji su nam se ponudili - istaknuo je Huremović.

Mišljenja je da je turizam sektor koji je vrijedan razvoja u BiH, ali i jako podcijenjen te pozvao turističke radnike na veću suradnju s medijima kako bi zajedno radili na promicanju domaćih destinacija.

- Moje mišljenje, a i mišljenje brojnih stručnjaka iz ove oblasti kod nas i u svijetu, je da nam najviše nedostaje adekvatna promocija turističkih sadržaja, odnosno da pokažemo sve što imamo, te ako to pokažemo onako kako jest to će sigurno dovesti i do povećanja broja noćenja i posjeta. Naravno, svima nam je jasno na koji način turizam može utjecati na direktno i indirektno povećanje dohotka, životnoga standarda, gospodarstva i svih drugih aspekata društva - naglasio je Huremović.

Današnja konferencija  je donijela osvježenje u ovoj oblasti  turizma, a Huremović se nada da će biti prepoznata i od strane turističkoga sektora.

Također je najavio da će FENA nastaviti s organizacijom ovakve vrste događaja, možda u istom formatu ili drugom, te da će sigurno obuhvatiti područje Federacije BiH ali i BiH.

Konferencija u Mostaru je okupila predstavnike medijskih agencija, turističkih zajednica, gospodarskih komora i turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.

U sklopu konferencije održana su dva panela "Uloga medija u popularizaciji turističkih destinacija" i "Medijska komunikacija turističke ponude''.

U prvom panelu sudjelovao je direktor FENA-e Elmir Huremović, direktorica HINA-e Branka Vojvodić, glavni tajnik Europske alijanse novinskih agencija Alex Giboi te zamjenik direktora za međunarodno poslovanje talijanske novinske agencije ANSA Rodolfo Cardarelli, a panel je moderirao glavni urednik FENA-e Dejan Jazvić.

Uvodničar i moderator drugog panela bio je menadžer za komunikacije USAID Turizam Gorčin Dizdar, a na panelu su sudjelovali potpredsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić, direktorica Turističke zajednice Grada Tuzla Amra Jaganjac, direktorica Pino Nature Hotela i agencije Relax Tours  Aida Terzić te direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel.

Preuzmite VIDEO

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

U Mostaru obilježeni 'Dani slovačke kulture'

Mediji trebaju promovirati turizam istinitim i pouzdanim informacijama

Ministrica Pozder: Ulaganja u turizam se višestruko vraćaju (VIDEO)

Promo

Stanje inzulinske rezistencije, metaboličkog sindroma i dijabetes melitusa tip 2 često nastaje kao posljedica loših navika u ishrani

BBI - Upravljanja bankarskim potrebama direktno s pametnog telefona

m:SAT - godinu dana u pola cijene