Servisne informacije     | 20.08.2024. 11:00 |

Na putevima u BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, savjetuje se opreznija vožnja

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, stoji u izvještaju BIHAMK-a o stanju na putevima u 10.30 sati. 

Na dionici Tuzla- Čelić (u mjestu Lopare) zbog deminerskih radova od 8 do 16 sati saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta (propuštanje vozila 15 minuta). Minerski radovi aktuelni su od 8 do 16 sati i na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća, a obustave su 15-minutne.
 
Kako su izvođači radova obavijestili BIHAMK, danas se neće izvoditi radovi u Begovom Hanu (Nemila-Žepče). Nastavak radova na ovoj dionici planiran je za sutra, a danas se radovi izvode na ulazu u Zavidoviće.
 
Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Semizovac-Olovo, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina i Bijeljina-Rača.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.
 
Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.
 
Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).
 
Od danas pa do okončanja radova izvodit će se radovi na sanaciji kolovoza na platou naplatnog mjesta Lepenica, na autoputu A-1. Dinamikom radova predviđena je totalna obustava saobraćaja na NM Lepenica i to u četvrtak 22. augusta od 08.00 sati do petka 23. augusta do 08.00 sati, kao i u ponedjeljak 26. augusta od 08.00 sati do utorka 27. augusta do 08.00 sati. U međuvremenu će se saobraćati usporeno, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Normalizovano saobraćanje na autocesti A-1, dionici i smjeru Visoko-Kakanj

Usporeno saobraćanje na autocesti A-1, dionici i smjeru Visoko-Kakanj

Zbog saobraćajne nezgode u Lapišnici obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Sarajevo - Pale

Promo

Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 u m:tel ponudi

Inovativna metoda u oblasti urologije: ASA Bolnica donosi revolucionaran pristup u ranom otkrivanju raka prostate

Šeruj, strimuj i surfuj uz duple gigabajte u m:tel Pretplata tarifama