Bosna i Hercegovina     | 01.07.2024. 09:22 |

Narednih dana sunčano uz umjerenu naoblaku

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 1. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas prije podne bit će pretežno sunčano. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi i grmljavina koji će se tokom noći u utorak proširiti i na Hercegovinu.

Sa prelaskom padavina doći će i do smanjenja oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22, najviša dnevna uglavnom između 18 i 25 stepeni. 

Jače padavine sa sjeverozapada koje su u ponedjeljak i tokom noći na utorak zahvatile Bosnu i Hercegovinu pomjeraju se sa sjevera prema jugu i istoku zemlje tako da se prije podne očekuje prestanak padavina u sjevernim područjima i postepeno u ostalim dijelovima zemlje, a zadnje se očekuje poslije podne u Hercegovini i istoku Bosne. Sa prelaskom padavina doći će i do smanjenja oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22, najviša dnevna između 18 i 25 stepeni. 

U srijedu, 3. jula, bit će sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U četvrtak, 4. jula, bit će sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U BiH sutra nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i gmljavinom, moguća i pojava grada

U Bosni jutros djelomično vedro s rijetkim lokalnim pljuskovima, u Hercegovini pretežno sunčano

Do kraja juna blago osvježenje i padavine, početkom jula nestabilno vrijeme

Promo

Uskoro se otvara Medicana bolnica Sarajevo

Započnite ljeto s iPhone uređajem po super cijeni

Uskoro počinje online SAFMo mini akademija udruge Rezon i Telemach fondacije: Prijavite se odmah!