Bosna i Hercegovina     | 07.03.2024. 18:55 |

PSOTC prvi put dio osoblja na uglednom Ženevskom centru za sigurnosnu politiku

FENA Saopćenje, Foto/ PSOTC

SARAJEVO, 7. marta (FENA) - Centar za obuku za operacije podrške miru Oružanih snaga BiH (PSOTC) objavio je danas da je prvi put dio organizacionog odbora-osoblja na uglednom Ženevskom centru za sigurnosnu politiku (GCSP) u Švicarskoj.

Iz PSOTC navode da su počastvovani pozivom GCSP-a da preuzmu poziciju kodirektora Kursa odbrane i diplomatije za oficire za Evropu i Ameriku 2024, koji se održava u prostorijama GCSP-a u Ženevi od 2. do 10. marta 2024.

Ističu da su ponosni da Centar na tom istaknutom kursu predstavlja pukovnik Amer Riković u ulozi kodirektora i instruktora, koji će imati priliku da podijeli svoje znanje i iskustvo u diplomatiji, bontonu i protokolu sa učesnicima iz cele Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. Kurs uključuje četiri modula i turneju vojnih atašea koja će se održati u tri različita grada (Ženeva, Bern i Špic).

PSOTC je izuzetno ponosan na to, ali i na činjenicu da je tokom svih aktivnosti koje se sprovode u GCSP-u istaknuta uspješna dugogodišnja saradnja koja će se sigurno nastaviti i u budućnosti, saopćeno je iz PSOTC-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Kurs za vojne posmatrače UN-a završilo 18 polaznika iz sedam zemalja

PSOTC - Pukovnik Riković instruktor na vježbi 'Zaštita civila u mirovnim operacijama' u Beogradu

Omić: PSOTC za 20 godina izrastao u NATO akreditovanu instituciju (VIDEO)

Promo

m:tel kampanja 'Nema brige za gige' nagrađena za najbolju upotrebu videa i multimedije

M;:tel ponosni prijatelj Sportskih igara mladih u BiH

Poziv na seminar 'Ekosistem gaming industrije i kako ga podržati'