Servisne informacije     | 22.02.2024. 13:19 |

U Bosni i Hercegovini sutra oblačno, moguća slaba kiša, temperature između 10 i 16 stepeni

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - U Bosni Hercegovini danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -4; Ivan-sedlo 8; Livno i Sokolac 10; Bugojno i Drvar 12; Široki Brijeg 13; Bihać, Srebrenica i Trebinje 14; Mostar, Neum i Sarajevo 15; Sanski Most, Tuzla i Zenica 16; Banja Luka, Prijedor i Stolac 17; Bijeljina i Gradačac 18 stepeni.

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine će biti češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, a najviša dnevna uglavnom između 10 i 16 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno. Slaba kiša se očekuje u noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7, a najviša dnevna oko 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

FHMZBiH: Narednih dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

FHMZBiH: Poslije podne, tokom noći i sutra kiša i grmljavina, od četvrtka sunčano

Narednih dana sunčano, uz umjerenu oblačnosti, ponegdje lokalni pljuskovi

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije