Bosna i Hercegovina     | 05.12.2023. 16:03 |

Volonteri Općine Stari Grad: Snaga za bolju lokalnu zajednicu

FENA Saopćenje, Foto/ Općina Stari Grad Sarajevo

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić je za Međunarodni dan volontera - 5. decembra, organizovao svečani prijem kako bi istakao važnost i angažman trenutnih volontera, te pružio podršku budućim volonterima koji će se pridružiti volonterskim aktivnostima u toj općini.

Načelnik Čengić istakao je ključnu ulogu volontera u unaprjeđenju zajednice te naglasio da njihov predan rad čini značajnu razliku u životima građana Starog Grada.

Kazao je da sve osobe koje su aplicirale za stručno osposobljavanje u Općini zaključno sa današnjim danom će dobiti priliku za sticanje radnog iskustva u narednih godinu dana.

- Primjetio sam da je ova oblast neuređena i dato preveliko diskreciono pravo načelniku Općine zbog čega ću predložiti da Općinsko vijeće donese pravilnik kako bi uredili ovu oblast i dale jednake šanse svima. Usljed velikog broja odlaska službenika iz Općine u proteklim godinama i nedostatka službenika, pomoć volontera će biti još značajnija u radu našeg organa uprave jer procesi prijema državnih službenika će trajati mjesecima, a građani već dugo nisu imali potpuno funkcionalnu Općinu - istakao je Čengić.

Tokom prijema, volonteri su podijelili svoja iskustva, razgovarali o izazovima s kojima se susreću te istaknuli svoje ideje za unaprjeđenje budućih volonterskih aktivnosti.

Interakcija između volontera i općinskih zvaničnika stvorila je poticajnu atmosferu za daljnju saradnju i razvoj volonterskih programa.

Poseban naglasak bio je stavljen na volontere koji će se pridružiti volonterskim programima u narednoj godini.

Načelnik Čengić je izrazio nadu da će njihov entuzijazam i posvećenost biti ključni faktori u ostvarivanju novih ciljeva općine te je istakao spremnost općine da podrži njihove inicijative, te je naglasio da će tražiti podršku od Općinskog vijeća da broj volontera bude veći nego prethodnih godina, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Direktor Fondacije Hemiias uručio ključeve nove zgrada sa sedam stanova za djecu bez roditeljskog staranja

Potpisano osam sporazuma, zajedničkih projekata Općine Stari Grad i Grada Sarajeva

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel