Najave     | 06.07.2023. 11:34 |

Izložba ilustracija o genocidu u Srebrenici u Kulturnom centru Mostar Sjever

FENA Saopćenje, Foto/ Kulturni centar Mostar Sjever

MOSTAR, 6. srpnja (FENA) – U petak, 7. srpnja, u Kulturnom centru Mostar-Sjever s početkom u 19:30 sati održati će se izložba ilustracija autora Admira Delića o Genocidu u Srebrenici.

Izložbu organiziraju Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Regionalno društvo Hercegovina, BKC “Alija Izetbegović” Kalesija i Kulturni centar Mostar – Sjever.

Izložba je rezultat višegodišnjeg rada Admira Delića koji u svojim ilustracijama tematizira genocid u Srebrenici, prenosi poruke, pouke i ideje.

Predsjednik BZK “Preporod” Regionalno društvo Hercegovina Harun Hasanagić u svojoj izjavi naglašava da je poduhvat autora izložbe snažna poruka današnjim i budućim generacijama da se više nikada i nigdje ne ponovi Srebrenica.

Medij koji autor koristi, ojačava i promovira kulturu sjećanja na atipičan način te spoznaje o genocidu u Srebrenici približava publici širom svijeta.

Admir Delić će na izložbi ponuditi ilustrativan prikaz dešavanja, stvari, likova i poveznica koje se odnose na genocid u Srebrenici, a ovakav programski sadržaj u Kulturnom centru Mostar Sjever kontinuitet je aktivnosti na razvijanju kulture sjećanja, posebno u pogledu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, priopćili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vučić s veleposlanicima južnoameričkih zemalja razgovarao o rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije