Bosna i Hercegovina     | 30.03.2023. 12:20 |

Boračka udruženja FBiH podržat će proteste ispred OHR-a

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv/foto sa ranijeg protesta ispred OHR-a

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Koordinacija boračkih udruženja FBiH odazvat će se pozivu Kruga 99 i organizacije ReStart i podržati proteste koji su zakazani u petak, 31. marta ispred zgrade OHR-a.

- Poručujemo i mi da nećemo dozvoliti da u miru ostanemo bez države koju smo odbranili tokom agresije uz hiljade žrtava. Sada se na našu državu nasrće političkim i pravnim sredstvima, kroz nametanja odluka koje idu u korist samo jednoj strani i jednoj stranci u Federaciji, a to je najkonkretnije HDZ. Nažalost, demokratija i vladavina prava su pali na na ispitu, jer je više nego očigledno da je ovo čisto poigravanje sa nečim što bi trebalo biti najveći akt u našoj zemlji, a to je Ustav - navode iz Koordinacije boračkih udruženja FBiH.

Smatraju da visoki predstavnik i dio međunarodne zajednice direktno podržavaju HDZ u Federaciji BiH i Dodika u entitetu RS.

- Ne želimo državu kojom će vladati isključivo HDZ i SNSD, a preko njih Zagreb i Beograd. Hoćemo državu u kojoj će svi njeni građani, pa i mi, biti ravnopravni na svakom pedlju naše domovine. Tražimo i zahtijevamo da se sve odluke donose u parlamentima jer tako jedino možemo poštovati ustav i demokratske principe, a ne biti stvarni protektorat koji će stalno nekome ispunjavati neke želje - saopćeno je iz Koordinacije boračkih udruženja FBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

OHR: Ne postoji državna granica između entiteta

OHR - Schmidt odlučio da ne učestvuje u 'orkestriranoj pozorišnoj predstavi'

Policija u Nizozemskoj ponovo koristila vodene topove protiv klimatskih aktivista

Promo

Savjeti iz Hemofarma - Kratki vodič za zdravlje srca

Dr. Gabor Mate stiže u BiH

Poznati detalji programa trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference