Bosna i Hercegovina     | 30.03.2023. 12:20 |

Boračka udruženja FBiH podržat će proteste ispred OHR-a

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv/foto sa ranijeg protesta ispred OHR-a

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Koordinacija boračkih udruženja FBiH odazvat će se pozivu Kruga 99 i organizacije ReStart i podržati proteste koji su zakazani u petak, 31. marta ispred zgrade OHR-a.

- Poručujemo i mi da nećemo dozvoliti da u miru ostanemo bez države koju smo odbranili tokom agresije uz hiljade žrtava. Sada se na našu državu nasrće političkim i pravnim sredstvima, kroz nametanja odluka koje idu u korist samo jednoj strani i jednoj stranci u Federaciji, a to je najkonkretnije HDZ. Nažalost, demokratija i vladavina prava su pali na na ispitu, jer je više nego očigledno da je ovo čisto poigravanje sa nečim što bi trebalo biti najveći akt u našoj zemlji, a to je Ustav - navode iz Koordinacije boračkih udruženja FBiH.

Smatraju da visoki predstavnik i dio međunarodne zajednice direktno podržavaju HDZ u Federaciji BiH i Dodika u entitetu RS.

- Ne želimo državu kojom će vladati isključivo HDZ i SNSD, a preko njih Zagreb i Beograd. Hoćemo državu u kojoj će svi njeni građani, pa i mi, biti ravnopravni na svakom pedlju naše domovine. Tražimo i zahtijevamo da se sve odluke donose u parlamentima jer tako jedino možemo poštovati ustav i demokratske principe, a ne biti stvarni protektorat koji će stalno nekome ispunjavati neke želje - saopćeno je iz Koordinacije boračkih udruženja FBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sukobi policije i demonstranata protiv povećanja poreza u Keniji

Hiljade ljudi maršira u Francuskoj na protestima protiv krajnje desnice

Trojka podržava OHR i poziv EU i druge partnere da stanu iza Visokog predstavnika

Promo

Otvorena nova poslovnica Addiko Bank Sarajevo u centralnom dijelu grada

M:tel: Bez prekida u komunikaciji i za vrijeme kolapsa elektroenergetskog sustava

Konferencija Connecto 2024. u Intera Tehnološkom parku u Mostaru