Bosna i Hercegovina     | 16.01.2023. 12:07 |

Ljubuški: 60.000 KM za financiranje biznisa marginalizirane grupe žena

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 16. siječnja (FENA) - U srijedu, 18. siječnja, u zgradi gradske uprave Ljubuški u 12 sati bit će potpisani ugovori o dodjeli grant sredstava za financiranje biznisa marginalizirane grupe žena.

Zajedničkim sredstvima USAID/INSPIRE i Grada Ljubuškog, u iznosu od 60.000 KM, kreiran je zajednički fond za podršku u razvoju biznisa marginalizirane grupe žena.

Grant sredstva su namijenjena za financiranje troškova u okviru registrirane djelatnosti, a ista je ostvarilo sedam aplikantica s područja Ljubuškog.

Ugovor sa odabranim aplikanticama bit će potpisan na godinu dana. Odabrane aplikantice imat će ugovornu obvezu da maksimalno dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora registriraju svoju djelatnost.

Za financiranje biznisa marginaliziranih grupa žena, koji financiraju USAID/INSPIRE i Grad Ljubuški, odobrena su sredstva u iznosu 8.521,43 KM za svaki biznis plan sljedećim aplikanticama: Nikolina Miličević, Petra Jelčić, Romilda Ćutuk, Antonija Boras, Ana Krajinović, Antonija Kolobarić i Danijela Kraljević.

Korisnice će pored financijske imati i stručnu mentorsku podršku i podršku u promociji njihovih biznisa, najavili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

USAID raspisao poziv za eksperte iz dijaspore: Stručnjaci se vraćaju kući da podrže domaću ekonomiju

USAID -BiH nema jedinstveni okvir za razvoj digitalnog sistema, 28 posto škola bez interneta

SAD obećale 100 miliona dolara za pomoć Sudanu i susjednim zemljama

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost