Sport     | 29.12.2022. 18:26 |

Bećirović i Karić: Rezultati Lane Pudar najbolji su način promoviranja BiH

FENA Saopćenje, Foto/

SARAJEVO, 29. decembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić razgovarali su danas s najboljom bosanskohercegovačkom  plivačicom Lanom Pudar, čestitajući joj na dosadašnjim uspjesima i rezultatima na takmičenjima u Bosni i Hercegovini i širom svijeta.

Bećirović naglasio je kako je mnogo razloga zbog kojih su građani Bosne i Hercegovine ponosni na mladu sportistkinju koja je personifikacija uspješnog sportskog dijela Bosne i Hercegovine.

Istaknuo je da su rezultati Lane Pudar najbolji način za promoviranje države Bosne i Hercegovine, te podstrijek za sve mlade u BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Lana Pudar je zahvalila na dosadašnjoj podršci, uz naglasak da će u narednoj godini biti još sportskih izazova. Uspjesima u vodenim sportovima i ove godine dokazala je još jednom svoje kvalitete tokom sportskih takmičenja, koja se s velikom pažnjom prate u javnosti.

Bećirović je istakao da će podržati Lanu Pudar na njenom putu ka uspjehu, a zajedno s gradonačelnicom Karić poručio kako s posebnim zadovoljstvom čekaju svako naredno takmičenje Lane Pudar, iskreno vjerujući u nove sportske uspjehe najbolje bosanskohercegovačke plivačice.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bećirović na svečanom prijemu u Jelisejskoj palači povodom otvaranja Ljetnih olimpijskih igara

Bećirović u Parizu učestvovao na Samitu ''Sport za održivi razvoj'

Bećirović posjetio bh. olimpijski tim

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije