Bosna i Hercegovina     | 29.12.2022. 15:01 |

Partnerski i prijateljski odnos Raiffeisen banke i Saveza Sumero traje već 17 godina  

FENA Saopćenje, Foto/ Raiffeisen BANK

SARAJEVO, 29. decembra (FENA) - Da bi dodatno obilježili dugogodišnju partnersku saradnju sa Savezom organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Sumero, upriličena je posjeta predstavnika Raiffeisen banke kojoj su prisustvovali Rainer Schnabl, Belma Hadžiomerović, Amra Tabaković i Haris Čengić.

- Unapređenje uslova u društvenoj zajednici, u kojoj radimo, dio je našeg poslovanja u skladu sa ESG principima. Na taj način nastojimo podići svijest o važnosti podrške onima kojima je to najpotrebnije. Stoga nam je istinsko zadovoljstvo što već 17 godina 'Sumero' organizaciju podržavamo kako finansijski tako i kroz volonterske aktivnosti naših zaposlenika.

Istinski nas raduje kadA vidimo napredak u radu te organizacije čija je misija zaista humana i usmjerena na socijalno uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama, kroz razvoj kvalitetnih servisa podrške u lokalnoj zajednici. Ujedno, na taj način doprinosimo ispunjenju Ciljeva održivog razvoja UN-a, posebno desetog cilja u čijem je fokusu smanjenje nejednakosti i osnaživanje inkluzije u društvo - izjavio je predsjednik Uprave Raiffeisen banke Rainer Schnabl.

Ovogodišnjom novčanom donacijom Banka je doprinijela da je 150 osoba iz 25 različitih lokalnih zajednica bilo uključeno u edukacije, osnaživanje i rehabilitaciju za samostalni život i aktivno uključivanje u sve društvene tokove.

- Stabilnost i razvoj koji imamo zahvaljujući podršci Raiffeisen banke pomaže nam da nastavimo biti posvećeni svim vrijednostima koje promovira UN Konvencija o pravima osoba sa invaliditetom. Te vrijednosti su najbolje vidljive u lokalnim zajednicama gdje 'Sumero', sa društveno odgovornim kompanijama i mrežom lokalnih partnera širom BiH, gradi društvo jednakih mogućnosti. Ponosni smo što Raiffeisen banka kao lider u društveno odgovornom poslovanju u kontinuitetu predstavlja iskrenog saveznika u izgradnji društva gdje osobe s intelektualnim teškoćama imaju izbor i poštovanje - izjavio je direktor organizacije 'Sumero' Haris Haverić.

Kako navode u saopćenju za javnost, Raiffeisen banka još od 2005. godine podržava organizaciju 'Sumero' na različite načine, a ta pozitivna priča predstavlja i afirmativan primjer u zajednici.

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. Osnovana 1992. godine, danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, osim Raiffeisen banke, čine Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Savez SUMERO produžio rok za prijave za projekt 'SPRINT'

Porsche Sarajevo nastavlja podržavati Sumero: Klupa prijateljstva kao simbol jednakih šansi

Hurtić prisustvovao Danu otvorenih vrata u Sumera

Promo

Trivan: Visoka ulaganja u zaštitu ključna su za cyber otpornost m:tel-a 

Operator za OIEiEK: Održan radni sastanak s predstavnicima FERK-a, FMERI-a i elektroprivreda

Završena Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition