Najave     | 16.12.2022. 09:47 |

Sajam kulinarske baštine 'CUHaCHA' u subotu u Mostaru

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

MOSTAR, 16. prosinca (FENA) - Sajam kulinarske baštine "CUHaCHA" održat će u subotu, 17. prosinca, na platou iza Gimnazije Mostar od 13 do 16 sati, a u organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Na sajmu će se moći probati jela pripremljena po tradicionalnim receptima. Također, u sklopu sajma bit će organizirana prezentacija Monografije kulinarske baštine, koja je izrađena u okviru projekta. Na ostalim štandovima, udruženja i poljoprivredni proizvođači iz županije prodavat će svoje proizvode, najavili su iz navedenog ministarstva.

Sajam je jedna od aktivnosti u okviru projekta "Unapređenje održivog razvoja turizma kroz kulinarsko naslijeđe - CUHaCHA" (Program Interreg IPA CBC Hrvatska - BiH - Crna Gora 2014. - 2020.).

Glavni cilj projekta je ojačati i očuvati identitet zajedničke kulinarske baštine programskog područja i pridonijeti razvoju turizma.

Vodeći partner projekta je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA, a partneri na  projektu su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, Općina Tivat i Zadarska županija.

Period implementacije projekta je od 15. kolovoza 2020. do 31. prosinca 2022. godine.

Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, a ukupan proračun projekta je 710.946,94 eura.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a i NDC Mostar nastavljaju suradnju

Mostar dobio kuhinju u kojoj će se pripremati tradicionalni specijaliteti (VIDEO)

Mostar dobio kuhinju u kojoj će se pripremati tradicionalni specijaliteti

Promo

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije

Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi

M:tel: m:go aplikacija - vaš savršeni mobilni asistent i na putovanjima