Bosna i Hercegovina     | 23.11.2022. 14:08 |

Bećirović i Podžić o aktivnostima u sektoru odbrane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović održao je sastanak s ministrom odbrane BiH Sifetom Podžićem, na kojem je razgovarano o aktivnostima u sektoru odbrane, saopćeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Tokom susreta Bećirović je naglasio da odbrambeni sektor zauzima važno mjesto među njegovim prioritetima u budućem radu.

Na sastanku su razmijenjene informacije o uspješnom učešću Oružanih snaga BiH u operacijama podrške miru, pomoći civilnim vlastima u slučaju katastrofa i drugih nepogoda, te izvršavanju međunarodnih obaveza.

Bećirović je istaknuo da su reforme pokrenute u sistemu odbrane, kao i odbrambeni sistem u cjelini, primjer i drugim sektorima u Bosni i Hercegovini u pogledu realiziranja reformskih procesa i ostvarenja progresa u oblasti euroatlantskih integracija.

Ministar Podžić je informirao člana Predsjedništva BiH Bećirovića o težišnim aktivnostima, aktuelnim izazovima, kao i budućim planovima Ministarstva odbrane BiH.

Tokom susreta sa ministrom Podžićem, Bećirović je izrazio svoju opredijeljenost za izdvajanje dostatnih sredstava za odbranu, kao i poboljšanje statusa pripadnika OSBiH, zatim implementaciju Pregleda odbrane, Plana modernizacije i razvoja OSBiH, te realizaciju Programa reformi BiH.

Bećirović je naglasio da posebnu pažnju želi posvetiti rješavanju strateških političkih pitanja koja imaju značajan odraz na sektor odbrane, uključujući predviđene obaveze u sklopu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Travnik: Podžić općini na privremeno korištenje predao sportske terene u krugu vojarne (VIDEO)

Travnik: Podžić općini na privremeno korištenje predao sportske terene u krugu vojarne

Podžić sudjelovao na sastanku ministara Kontakt skupine za odbranu Ukrajine

Promo

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Phone 13, iPhone 14 i 14 Plus po sniženim cijenama u m:tel ponudi

U jeku otpuštanja na globalnom nivou domaća IT kompanija zapošljava više od 30 ljudi