Ekonomija     | 03.11.2022. 14:37 |

U Akta Registru kompanija i institucija više od 390.000 pravnih subjekata

FENA Saopćenje, Foto/ akta.ba

SARAJEVO, 3. novembra (FENA) - Akta Registar kompanija i institucija sa više od 390.000 pravnih subjekata predstavlja veliku pomoć za male i srednje firme koje nemaju veliki budžet i izdvojena odjeljenja za praćenje ekonomskih kretanja i događaja u regionu i industriji u kojoj su aktivni.

 

 

Akta korisnici na ovaj način dobijaju mogućnost da na veoma lak i jednostavan način budu primjećeni i kontaktirani putem internet pretraživača i to predstavlja sistem koji pomaže, olakšava poslovanje i donošenje odluka, te štedi vrijeme pri traženju relevantnih informacija.

Akta Registar je među ostalim koristan ukoliko korisnik želi provjeriti obrte, kompanije, institucije, udruženja registrovana u BiH, a ne zna odakle krenuti. Osim osnovnih podataka kao što su naziv pravnog lica, adresa, kontakti, te e-mail, web i socijalne mreže, od velikog značaja su i vlasnička struktura, kapital, njihovi kupci, dobavljači i isporučioci, izlasci na tendere…

Također, Registar pruža mogućnost provjere finansijskog stanje budućeg poslovnog partnera, te sadrži podatke o tome ko je odgovorno lice kompanije radi lakše komunikacije.

- Želite biti unikatni na tržištu ili provjeriti koliko kompanija je osnovano na današnji dan u Zenici? Možda vas zanima ko se sve bavi proizvodnjom u ulici Titova u Tuzli? Sistemom automatizma, za pravni status firme uključene su sve opcije, a na vama je da procijenite – navode iz Akta.ba.

Akta Registar kompanija i institucija može biti koristan i kada je potrebno napraviti analizu stanja poslovanja u BiH.

- Treba vam cjelovit pregled 'krvne slike' jedne kompanije ili institucije? Da biste osigurali preciznost analize, potrebno je krenuti od njenog trenutnog finansijskog stanja. Kakvi su finansijski pokazatelji, koliko je imala dobiti, je li povećala broj radnika, da li je firma likvidna ili je u procesu stečaja - informacija je koja će vam pružiti pravilnu procjenu bilo da ste medij, poslovni strateg, vlasnik kompanije, investitor ili ste ipak samo radoznali – navode iz Akta.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada SBŽ-a sutra o uspostavi registra imenovanih i izabranih lica

Ministarstvo finansija KS uspostavlja Registar finansijskih obaveza u Kantonu

Hodo: Registar boraca trebalo je objaviti 1996., u prvoj godini mira

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu