Bosna i Hercegovina     | 23.09.2022. 17:30 |

Ovčina: Kolektiv NUBBiH očekuje povratak u zgradu Vijećnice

FENA Saopćenje, Foto/ NUB BiH

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine (NUBBiH) Ismet Ovčina naveo je da kolektiv NUBBiH očekuje povratak u zgradu Vijećnice, jer je to njihov dugogodišnji dom.

Ovčina u saopćenju za javnost dodaje da je predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović saopštio  informaciju da je Upravna zgrada DPO-a, u ulici Hamdije Kreševljakovića broj 3, u kojoj je, inače, kabinet predsjedavajućeg Gradskog vijeća i dio administracije Gradske uprave, zvanično uknjižena kao vlasništvo Grada Sarajeva 1/1.

- Tim povodom, podsjećam da je predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović u ime kluba vijećnika Naroda i pravde, uputio incijativu da se Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine za potrebe rada i smještaja vrijedne bibliotekarske građe omogući korištenje prostora u objektu Vijećnice u kvadraturi koja joj pripada prema Glavnom projektu obnove zgrade Vijećnice, a koju je Gradsko vijeće Grada Sarajevo usvojilo dana 26. maja 2021. godine - naveo je Ovčina.

Uposlenici su tu vijest, prema njegovim riječima, primili sa radošću i počeli pripreme povratka, ali ono što ih je razočaralo jeste činjenica da je sve samo ostalo na papiru i lijepim obećanjima.

 - U tom smislu pozivamo predsjedavajućeg Gradskog vijeća Jasmina Ademovića, da se zainteresuje za realizaciju svoje inicijative i javno obavijesti javnost o tome - naveo je Ovčina, saopćeno je iz NUBBiH.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Zajednica izdavača u BiH - Prekid rada NUBBiH je urušavanje stubova kulturnog identiteta

Ministarstvo civilnih poslova BiH dostavilo Vijeću ministara prijedlog za nastavak funkcionisanja NUBBiH

Na današnji dan prije 32 godine zapaljena Vijećnica

Promo

Završena Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition

Kanski šampion Riccardo Fregoso govornik na 12. Brending konferenciji

Počeo Cross Border Coworking Conference (CBCC) 2024: Digital Nomads Edition