Ekonomija     | 26.08.2022. 12:22 |

Blaž Enology: Promicanje Hercegovine kao vinske regije, somelierstvo i radionice blatine i žilavke

FENA Saopćenje, Foto/ Udruga Blaž Enology

MEĐUGORJE, 26. kolovoza (FENA) - Promovirajući kulturu pijenja vina kroz promicanje znanja o vinu, "Blaž Enology" educirao je proteklih godina oko 300 someliera 1. stupnja, te je i ove godine Udruga "Blaž Enology" u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru u Wine Hotelu "Cesarica" u Međugorju organizirala tečaj prvog stupnja somelierstva s Draženom Šunjićem WSET na kojem je sudjelovalo pedesetak polaznika.

 

Uz tečaj somelierstva u sklopu ovogodišnje manifestacije "Blaž Enology" održat će se i radionica o blatini i žilavki sa Sinišom Lasanom u Smokva Wine Clubu u Ljubuškom.

Kulminacija je "Blaž 2022", enološki performans koji će se 6. put održati u Sportskom centru Međugorja 8. rujna u 18 sati. Na ovom performansu tridesetak vinarija će autohtonim hercegovačkim vinima blatinom i žilavkom brojnim posjetiteljima Hercegovinu predstaviti kao vinsku regiju.

Uz kušanje najboljih vrhunskih hercegovačkih vina, gosti će uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi te zabavnom programu za koji su zaduženi klapa Sebenico i Marko Pecotić Peco, priopćeno je iz Udruge "Blaž Enology".

Pokrovitelji večeri su: Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, Vanjsko trgovinska komora BiH, Porsche i USAID. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Zagrebu uskoro počinje 57. Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF

'BLAŽ Enology' 6. rujna u Međugorju uz 30-tak vinarija i bogat zabavni i gastronomski program

12. Festival svjetske književnosti u Zagrebu od 1. do 7. rujna

Promo

Stanje inzulinske rezistencije, metaboličkog sindroma i dijabetes melitusa tip 2 često nastaje kao posljedica loših navika u ishrani

BBI - Upravljanja bankarskim potrebama direktno s pametnog telefona

m:SAT - godinu dana u pola cijene