Bosna i Hercegovina     | 17.06.2022. 10:00 |

PSBiH - Mehmedović na konferenciji u Napulju

FENA Saopćenje, Foto/

SARAJEVO, 17. juna (FENA) - Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Šemsudin Mehmedović učestvovaće na Konferenciji PAM-a na visokom nivou posvećenoj Konvenciji iz Palerma i budućnosti borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, koja će 20. i 21. juna biti održana u Napulju, Republika Italija.

Konferencija, koju PAM organizuje u partnerstvu sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija (UN) za borbu protiv droge i kriminala i italijanskom regijom Kampanja kao domaćinom, predstavljaće platformu za dijalog parlamentaraca iz zemalja članica PAM-a sa predstavnicima vlasti, ekspertima, predstavnicima policijskih i pravosudnih organa, kao i predstavnicima UN i drugih međunarodnih organizacija kako bi se ocijenila relevantnost i efikasnost zakonskih odredbi koje proizilaze iz primjene Konvencije UN protiv transnacionalnog organizovanog kriminala (Konvencija iz Palerma) i njenih protokola unutar evromediteranskih i zalivskih regiona, saopćeno je iz Parlamenta BiH.

Konferencija će, prema najavama organizatora, biti i prilika da se, 20 godina nakon usvajanja Konvencije iz Palerma, iznesu ideje o reviziji i poboljšanju ovog dokumenta s ciljem efikasnijeg suprotstavljanja transnacionalnom organizovanom kriminalu, imajući u vidu i činjenicu da kriminalne organizacije široko primjenjuju moderne tehnologije.

Organizatori su najavili da će rezultati ove Konferencije biti predstavljeni na konferenciji država članica Kancelarije UN za za borbu protiv droge i kriminala, koja će biti održana u oktobru ove godine u Beču.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Zvizdić: Pozivam sve Bosance i Hercegovce da zajedno gradimo našu budućnost

Snježana Novaković-Bursać razgovarala sa studentima univerziteta iz Bostona

Radmanović od 6. aprila predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu