Bosna i Hercegovina     | 20.05.2022. 12:08 |

Vranić na 14. Sarajevo anestezija forumu: Važnost anesteziologa je davno prepoznata

FENA Saopćenje, Foto/ FENA/KSA

SARAJEVO, 20. maja (FENA) - Opća bolnica 'Prim.dr. Abdulah Nakaš' Sarajevo i Udruženja za razvoj medicinskih istraživanja u BiH, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, organizatori su 14. Sarajevo anestezija foruma koji je počeo u Sarajevu. Radi se o godišnjem okupljanju anesteziologa iz Bosne i Hercegovine i inozemstva, a taj skup je prilika da se prošire znanja iz oblasti anesteziološke teorije i prakse.

 

 

 

Pozdravnim riječima obratili su se direktor Opće bolnice Ismet Gavrankapetanović i ministar zdravstva KS Haris Vranić i izrazili zadovoljstvo tim skupom, koji je mjesto susreta, razgovora i razmjene iskustva i znanja u oblasti  anesteziologije.

Kako je naglasio ministar Vranić, važnost anesteziologije i reanimacije davno je prepoznata u razvijenim zemljama, te se kvalitet neke zdravstvene ustanove i mjeri na osnovu rezultata jedinica intenzivne njege.

- Vaša važnost i uloga je svima bila vidljiva u najtežim trenucima pandemije Covid-19, tokom koje ste iznijeli najveći dio borbe na svojim plećima - kazao je ministar Vranić.

- 14. Sarajevo anestezija forum održava se u petak i subotu u Hotel Europe u Sarajevu, a okuplja više od 70 učesnika iz cijelog svijeta. Tu se mogu čuti predavanja uglednih predavača iz SAD-a, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Hrvatske, Italije, Turske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine - saopćila je Pres služba KS. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'