Najave     | 26.04.2022. 08:44 |

Konferencija o važnosti kretanja i tjelesnog vježbanja kod djece

FENA Saopćenje, Foto/ Udruga

MOSTAR, 26. travnja (FENA) - Udruga "Zdrav život - KINEZIS" poziva sve nastavnike tjelesne i zdravstvene kulture, sportske trenere, kao i sve sportske udruge na Znanstveno-stručnu konferenciju o važnosti kretanja i tjelesnog vježbanja kod djece, koja će se u sklopu međunarodnog Erasmus+ projekta "Grassroots exchange and mobility (GEM) - empowering youth sport professionals" održati u subotu, 30. travnja od 9 do 11 sati u hotelu "Mepas" u Mostaru.

Važnost projekta prepoznalo je i Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti kao i Sportski savez Grada Mostara, a cilj konferencije je osnaživanje sportskih profesionalaca, odnosno svih uključenih u sportski razvoj najmlađih, prenošenje i upoznavanje sportskih inicijativa uz razvoj individualnih kompetencija i organizacijskih mreža koje će potaknuti sudjelovanje u sportu što većeg broja djece, priopćeno je iz udruge "KINEZIS".

Na konferenciji će sudjelovati domaći i vrhunski inozemni predavači koji će prenijeti svoja znanja i iskustva iz različitih sportskih segmenata rada s djecom.

Kroz interaktivna predavanja govoriti će se o preventivnoj ulozi tjelesne aktivnosti u suzbijanju neželjenih oblika ponašanja poput raznih vrsta ovisnosti, nezamjenjivoj ulozi tjelesne aktivnosti i kretanja u podupiranju biološkog rasta i razvoja djece, važnosti školskog sporta kao osnovne baze uključivanja djece u sportske aktivnosti, primjerima dobre prakse međunarodnih organizacija u realizaciji sportskih aktivnosti, važnostima bazičnih motoričkih znanja i mogućnostima njihove primjene u različitim sportovima, kao i o organizaciji i provedbi sportskih projekata.

Na ovaj način će se tema kretanja, kao urođene ljudske potrebe, približiti nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture, trenerima, studentima kineziologije, odnosno onima koji su najodgovorniji kakav će odnos djeca imati prema vježbanju i sportskim aktivnostima.

Sudionici konferencije imat će mogućnost praktične prezentacije kroz "Monte utrku za djecu" koja će se održati u parku Zrinjevac isti dan s početkom u 17 sati.

Navedena utrka primjer je dobre prakse uključivanja djece u sportske aktivnosti s naglaskom na razvijanje pozitivnih emocija prema tjelesnom vježbanju.

Na utrci u dužini od 400 metara sudjelovat će 350 djece koja će dobiti medalje za sudjelovanje i poklon pakete sponzora, uz besplatno sudjelovanje za svu djecu. Ovime se želi razvijati svijest kako sport treba biti svakodnevnica sve djece, a ne samo one najsposobnije.

Iz Udruge poručuju kako su posebno ponosni što je njihov rad prepoznat na međunarodnoj razini i što su  partneri ovoga projekta za BiH, uz još devet zemalja Europske unije i Zapadnog Balkana.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Četvrti sastanak Erasmus+ projekta FIRST-TAC bazirao se na dovršetak nastavnih planova

Sportom do inkluzije: Kako otvoriti vrata sportskih kolektiva djeci s teškoćama u razvoju?

Počela realizacija projekta Erasmus+ SMEQA kojim koordinira UNZE

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli