Ekonomija     | 23.03.2022. 16:56 |

Privredna komora - Digitalna transformacija preduzeća iz metalnog, drvnog i tekstilnog sektora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine i UNDP, u okviru DigitalBIZ projekta pozivaju kompanije iz metalnog, drvnog i tekstilnog sektora na obuku pod nazivom „Digitalna transformacija MSP iz metalnog, drvnog i tekstilnog sektora“, saopćeno je iz navedene Privredne komore.

 

Obuka će se sastojati od četiri modula treninga u narednom mjesecu.

Cilj je razvoj neophodnih znanja i vještina korišćenjem digitalnih alata, radi  povećanja konkurentnosti, produktivnosti i bržeg ekonomskog rasta malih i srednjih preduzeća iz metalnog, drvnog i tekstilnog sektora.

Prijavni obrazac neophodno je ispuniti najkasnije do 1. aprila, naveli su organizatori.

Cilj projekta DigitalBIZ je podržati preduzeća koja žele uvesti korišćenje digitalnih alata i opreme s ciljem digitalne transformacije kroz unapređenje sopstvenih procesa rada i proizvodnje, otvaranja novih poslovnih mogućnosti i tržišta, te jačanja otpornosti na rizike i vanjske utjecaje.

U konačnici, podrška malim i srednjim preduzećima kroz kombinaciju pojedinačnih mjera dovest će do učinkovitijih i potpunijih odgovora na njihove poslovne potrebe. Istovremeno, ovom podrškom promovišu se napredni pristupi poslovanju malih i srednjih preduzeća te stavlja fokus na razvoj neophodnih znanja i vještina zaposlenih s ciljem lakšeg i bržeg pristupa tržištima.

Ovom podrškom direktno će biti povećana konkurentnost malih i srednjih preduzeća,  produktivnost, te omogućen brži ekonomski rast.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ekonomski fakultet u Zenici domaćin konferencije o digitalnoj transformaciji preduzeća

Promo

Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 u m:tel ponudi

Inovativna metoda u oblasti urologije: ASA Bolnica donosi revolucionaran pristup u ranom otkrivanju raka prostate

Šeruj, strimuj i surfuj uz duple gigabajte u m:tel Pretplata tarifama