Bosna i Hercegovina     | 25.02.2022. 16:19 |

Severina na obilježavanju 22. rođendana Brčkog

FENA Saopćenje, Foto/ Brčko distrikt

BRČKO, 25. veljače (FENA) - Program obilježavanja 22. godišnjice osnivanja i uspostave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine trajati će od 4. do 25. ožujka, najavio je u petak gradonačelnik Distrikta Esed Kadrić.

"Ovime se nastavlja tradicionalno obilježavanje ovog važnog datuma, s organiziranjem različitih turističkih, kulturnih, športskih i zabavnih manifestacija i svečane akademije kao centralnim događajem programa", izjavio je Kadrić.

U priopćenju stoji kako se očekuje dolazak visokih uzvanika iz Bosne i Hercegovine, iz političkog i javnog života, kao i predstavnika međunarodnih organizacija i institucija.

"Posebno želim naglasiti da će u programu obilježavanja Dana Distrikta biti upriličeno preuzimanje najstarijeg do sada pronađenog pisanog dokumenta u kojem se spominje Brčko. Riječ je o povelji koja se čuva u Državnom arhivu Mađarske u Budimpešti, a koja datira iz 1422. godine. Dakle, navršilo se 600. godina od nastanka tog dokumenta, čiju će nam kopiju uručiti ravnatelj Arhiva Vojvodine, s kojim je Brčko distrikt Bosne i Hercegovine potpisao Sporazum o suradnji krajem prošle godine“, rekao je Kadrić.

On je podsjetio kako je prvi put organiziran literarni natječaj za učenike brčanskih osnovnih i srednjih škola na temu "Dvadeset dvije su mi godine“ te je najavio koncert 7. ožujka, na kojem će ove godine nastupati hrvatska pjevačica Severina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Esed Kadrić ponovo izabran za predsjednika SDA Brčko

Gradonačelnik Brčkog primio učesnike Festivala 'Dječija mašta može svašta'

Gradonačelnik i dogradonačelnik Brčkog čestitali Međunarodni praznik rada

Promo

Stanje inzulinske rezistencije, metaboličkog sindroma i dijabetes melitusa tip 2 često nastaje kao posljedica loših navika u ishrani

BBI - Upravljanja bankarskim potrebama direktno s pametnog telefona

m:SAT - godinu dana u pola cijene