Bosna i Hercegovina     | 29.04.2022. 09:04 |

Gradonačelnik i dogradonačelnik Brčkog čestitali Međunarodni praznik rada

FENA Saopćenje

BRČKO, 29. travnja (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i dogradonačelnik Anto Domić uputili su čestitku za 1. svibanj - Međunarodni praznik rada građakama i građanima Brčko distrikta, podsjetivši na važnu simboliku koju nosi ovaj datum: borbu za radnička prava i izraz radničke solidarnosti.

"Svjesni smo da veliki broj građana u današnjici ne može ostvariti jedno od svojih najvažnijih prava, a to je pravo na rad i zbog toga nas ovaj datum potiče i opominje da ulažemo najviše napore u svrhu mijenjanja takvog stanja", priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta.

Poručili su kako znaju da je socijalni dijalog ključ kojim se mogu ostvariti nastojanja da omoguće radnicima realizaciju njihovih prava koja su im zajamčena najvišim državnim i međunarodnim aktima.

Vlada Brčko distrikta BiH opredijeljena je da razvija pozitivan poslovni ambijent na području Distrikta podržavanjem poslovnih inicijativa, dodjelom poticaja te pružanjem podrške mladima u zapošljavanju kroz različite programe, kako bi naša lokalna zajednica bila primjer uspješnosti i kvalitetnog života svih građana", stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Esed Kadrić ponovo izabran za predsjednika SDA Brčko

Gradonačelnik Brčkog primio učesnike Festivala 'Dječija mašta može svašta'

Kadrić prisustvovao obilježavanju 65 godina djelovanja Protestantske evanđeoske crkve u Distriktu

Promo

Stanje inzulinske rezistencije, metaboličkog sindroma i dijabetes melitusa tip 2 često nastaje kao posljedica loših navika u ishrani

BBI - Upravljanja bankarskim potrebama direktno s pametnog telefona

m:SAT - godinu dana u pola cijene