Stranačke aktivnosti     | 06.01.2022. 15:37 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Saopćenje za javnost SDP-a

FENA Saopćenje

KO SDP BiH Tuzlanskog kantona pozdravlja i u potpunosti podržava sankcije SAD-a izrečene zbog pokušaja rušenja Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, kao i  za zloupotrebu  vlasti i korupciju u BiH.

Poručujemo da je država BiH  najvažnija i veća od bilo koje političke stranke i bilo kojeg pojedinca.

 SAD  su najiskreniji i najvažniji   prijatelj BiH, zaslužne za  održivost  BiH, te poručujemo da će i dalje biti naš najvažniji  partner, te da ćemo  kroz zajedničku saradnju i nakon što se objave ostala 52 imena kojima će biti izrečene sankcije, odrediti koje konkretne korake  poduzeti.

Ovom prilikom ističemo  da je Vlada TK i vladajuća većina u Skupštini TK u proteklom perirodu imala izuzezno dobru saradnju s Američkom ambasadom u BiH u pogledu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije,  te očekujemo da  ćemo tu  saradnju  ojačati i u narednom periodu.

Borba protiv svih oblika korupcije i kriminala jedno  je od glavnih opredjeljenja SDP-a i Vlade TK, što pokazuju i konkretne aktivnosti  niza antikoruptivnih mjera, koje je poduzela aktuelna Vlada TK, kao jedina od svih dosadašnjih Vlada u TK, a neposredno po preuzimanju mandata.

Napominjemo da je Vlada TK  donijela niz zakonskih rješenja u pogledu borbe pritiv kriminala i korupcije,  a posebno izdvajamo  Zakon o porijeklu i kontroli  imovine izabranih dužnika, nositelja izvršnih funkcija  i savjetnika TK, te oformila Ured za borbu protiv korupcije.

Povodom sankcija, koje je State Department  uveo predsjedniku PDA  naglašavamo da najozbiljnije  shvatamo  poruku SAD-a i u skladu s tim ćemo,  kao ozbiljna partija, na svojim  organima  donijeti stav i o tome upoznati javnost.

Pozivamo SDA i DF na principijelu politiku, shodno njihovom jučerašnjem oglašavanju u medijima, te ih podsjećamo da bi na tragu te „principijelnosti“ trebali i sami poduzeti  iste korake koje traže od nas, s obzirom na to, da su u vlasti na višim  nivoima sa SNSD-om, čiji je predsjednik Milorad Dodik na „crnoj listi“ SAD-a.

Stabilna država i zaštita institucija BiH uvijek je,  a naročito u ovom nezahvalnom momentu imperativ svih nas, koji ovu zemlju volimo i čuvamo njen integritet.

 

Služba za informisanje

                                                                                                                                                             KO SDPBiH Tuzla

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Saopćenje za javnost SDP-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta