Regija     | 16.12.2021. 19:41 |

Na državnoj granici kod Metkovića zaustavljeno deset ilegalnih migranata

FENA Agencije

DUBROVNIK, 16. prosinca (FENA) - Deset ilegalnih turskih migranata zaustavljeno je u srijedu u pokušaju nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku kod Metkovića, u vozilima kojima su upravljala dva državljanina BiH, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Granična policija u Metkoviću je u srijedu popodne nadzorom državne granice Republike Hrvatske s BiH uočila dva osobna vozila koja su u Hrvatsku nezakonito ušla iz Bosne i Hercegovine, a nakon toga nastavila su vožnju prema Metkoviću.

Policija ih je pokušala zaustaviti uz zvučne i svjetlosne signale, na što su se vozači oglušili i nastavili kretanje. Pritom je jedno od vozila izazvalo prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozila su uskoro zaustavljena te je utvrđeno da njima upravljaju dvojica državljana BiH, u dobi od 26 i 36 godina, koji su prevozili ilegalne migrante, u svakom vozilu njih pet.

Istragom je utvrđeno da su nezakoniti migranti državljani Turske, koji su dvojicu krijumčara iz BiH angažirali za nezakoniti ulazak u Hrvatsku.

Također je utvrđeno da su krijumčari ilegalnih migranata na korištena vozila stavili nepripadajuće njemačke i nizozemske registarske oznake.

Državljanima Turske doneseno je rješenje o protjerivanju iz Hrvatske, dok su krijumčari, zbog pomaganja u nezakonitim migracijama iz koristoljublja i krivotvorenja isprava, kazneno prijavljeni i pritvoreni.

Uz to, državljanin BiH koji je skrivio prometnu nesreću kazneno je prijavljen i za obijesnu vožnju, naveli su iz PU dubrovačko-neretvanske, prenosi Hina.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Pula: Dvije osobe poginule u padu malog privatnog zrakoplova

Na sjeveru Kosova ponovo zapaljeni automobili kosovskih Srba

Po kilogram kokaina i heroina vozili srbijanski državljanin i slovenska državljanka

Promo

CONNECTO 2023: Događaj na kojem jednostavno morate biti!

Code Hub Mostar proslavio peti rođendan

The Nobles Annual Gala