Magazin     | 08.12.2021. 18:23 |

Mostarska kompanija na praksu primila penzionisane inžinjere

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. decembra (FENA) - U mostarsku kompaniju NSoft na praksu su primljeni penzionisani inžinjeri koji će se u naredne dvije sedmice detaljno upoznati sa Stark Solutions tvornicom i dati prijedloge za potencijalno unaprjeđenje njihovih procesa.

Iz te kompanije navode kako je odaziv bio dobar, te da izbor kandidata nije bio nimalo lagan.

"Moramo reći da izbor kandidata nimalo nije bio lagan i tokom samog procesa selekcije smo naučili puno. Imali smo zadovoljstvo da razgovaramo s gigantima koji su pravili avione, školovali se po cijelom svijetu (u ono doba!), pisali knjige za fakultet strojarstva i ISO standarde, bili inspektori, sudski vještaci...", naveli su iz NSofta.

Inače, mostarska kompanija je prošlog mjeseca objavila zanimljiv oglas u kojem je tražila inžinjere u penziji za dvosedmičnu praksu u njihovoj tvornici.

Penzioneri će, kako su tada naveli, imati zadatak da u toj firmi provedu dvije sedmice, svaki dan po četiri sata, da se upoznaju s procesima, izučavaju nove tehnologije, druže s mladim inženjerima i podjele s njima svoje priče, savjete i ideje.

Osim toga, kompanija će penzionerima obezbijediti prevoz, značajnu novčanu naknadu, topli obrok i "priliku da se prisjete svoje mladosti i vide kako funkcionira moderna mostarska tvornica koja kreira proizvode za globalno tržište".

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH okupila bivše uposlenike, penzionere ove institucije

Hušić s predstavnicima Saveza udruženja penzionera razgovarao o potrebama članstva

Radnici u BiH priželjkuju neto plaću od 1.500 KM, a najdraže su im kompanije u stranom vlasništvu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu