Bosna i Hercegovina     | 05.11.2021. 16:22 |

Kompanija BH Telekom nastavlja saradnju s BPK i Gradom Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 5.novembra (FENA) - Generalni direktor kompanije BH telecom Sedin Kahriman i direktor goraždanske direkcije Enver Omerbašić sa zvaničnicima Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) i Grada Goražde, Aidom Obućom i Ernestom Imamovićem danas su razgovarali o dosadašnjoj saradnji ali i mogućnostima budućih projekata koji bi se mogli realizirati uz podršku ove društveno odgovorne kompanije.

Istaknuto je da je BH Telecom pružio izuzetnu finansijsku podršku u realizaciji projekata od značaja za građane BPK Goražde, posebno u periodu borbe protiv pandemije virusa COVID-19.

- Zahvaljujući donaciji BH Telecoma u iznosu od 200.000KM, JZU Kantonalna bolnica Goražde u protekloj godini opremljena je savremenom medicinskom opremom. Dio sredstava utrošen je za nabavku sanitetskog vozila te dijagnostičkih aparata, kao što je aparat za anesteziju, defibrilator, pacijent monitori te set abdomalnih hiruških instumenata - naglasila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Podsjetila je da je ova kompanija pružila i podrška u realizaciji projekta uspostave Hemodijaliznog centra pri Kamtonalnoj bolnici, gdje su izdvojena sredstva u iznosu od 30.000KM za nabavku hemodijaliznog aparata,  kao i nizu drugih projekata u oblasti obrazovanja i sporta.

- U protekloj godini, zabilježena su značajna ulaganja ove komapnije i u oblasti obrazovanja, koja su iskorištena za nabavku neophodne informatičke opreme i pomagala za nesmetano odvijanje online nastave u obrazovnim ustanovama, a podrška je pružena i sportskim klubovima koji egzistiraju na prostoru BPK Goražde - napomenula je premijerka BPK Goražde.

Posebnu zahvalnost uputila je na podršci izgradnji tunela Hranjen, podsjetivši da je Vlada FBiH većinu sredstava, odnosno iznos od 70 miliona KM za implementaciju ovog projekta, izdvojila iz akumulirane dobiti BH Telecoma.

Generalni direktor Sedin Kahriman potvrdio je da će saradnja biti nastavljena, naglasivši da je današnji sastanak bio prilika da se razgovara i o potencijalnim projektima koji bi se uz odgovornost i podršku BH Telecoma realizirali na području tog kantona.

- Spremnost BH Telecoma je da uz pilot projekte investira i u tehnološke projekte kao što je projekat 'Smart City'. Tu se prije svega misli na pametni parking, odvoz smeća, rasvjetu, video nadzor i drugo. Vlada BPK Goražde i Gradska uprava Grada Goražde su veliki korisnici usluga BH Telecoma, a mi činimo napore da upotpunimo njihovo korisničko iskustvo, uvodeći nove savremene tehnologije kako bi pružili adekvatne usluge -kazao je Kahriman.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu