Bosna i Hercegovina     | 07.10.2021. 16:24 |

Rifatbegović: Narušavanje integriteta i dostojanstva svih građana Tuzle

FENA Saopćenje

TUZLA, 7. oktobra (FENA) - Gradski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Tuzla danas je na pres-konferenciji osudio posljednja dešavanja na sjednici Gradskog vijeća Tuzla na kojoj je gradonačelnik Jasmin Imamović uputio, kako su naveli, prijeteću poruku iza govornice vijećniku Stranke demokratske akcije Zijahu Rifatbegoviću.

-To je narušavanje integriteta i dostojanstva svih građana Grada Tuzle, uključujući i mene kome je direktno ta prijetnja upućena. To nije način na koji treba da komuniciramo i nije način da jedan akademski grad, univerzitetski grad ima gradonačelnika koji koristi najmračnije izreke iz vremena koje je iza nas - izjavio je Rifatbegović na konferenciji za medije.

Smatra da je izjava gradonačelnika Imamovića iza govornice "poziv na progon i da se ne može drugačije tumačiti".

Poručio je gradonačelniku Imamoviću da nema mandat da privatizira funkciju gradonačelnika, jer je to funkcija koju treba da koordinira Gradsko vijeće na konstruktivan način, što on, kaže, nažalost nije primijetio.

Na konferenciji su učestvovali i Mirel Mišković iz Socijaldemokrate BiH i Žarko Vujović u ulozi građanina koji je želio pružiti podršku doktoru Zijahu Rifatbegoviću.

Mišković je poručio da će se Klub vijećnika njegove stranke u narednom periodu posebno zalagati da se poslovnik GV maksimalno poštuje, da se njega pridržava svaki učesnik u radu i da svako od njih ima pravo na slobodu govora.

-Potrebno nam je više razumijevanja. Jučer je konstituisan i Etički odbor GV kroz koji će se Klub vijećnika SD-a snažno boriti da se sačuva dignitet i dostojanstvo GV, kako bi ono što efikasnije radilo - izjavio je Mišković.

Žarko Vujović je ocijenio nedostojnim da jedan visoki zvaničnik Grada Tuzle izgovori takve riječi. 

Profesor Rifatbegović je u cilju suzbijanja govora mržnje u javnom i političkom diskursu uputio otvoreno pismo medijima, ali i svim nevladinim organizacijama, saopćeno je iz SDA Tuzla.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

OMS Zenica - Nasilje nema opravdanja, posebno važna spremnost da svi zajedno radimo na prevenciji

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu