Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost PDP

Saopćenje

- Način na koji je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, na stranačkom skupu SNSD-a u Česmi, govorila o gradonačelniku Banjaluke je bio ispod elementarnog dostojanstva, nekulturan i uvredljiv za svakog čovjeka u Banjaluci i Republici Srpskoj, bez obzira na političko opredjeljenje, rekao je potpedsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da je nesporno da gospođa Cvijanović ima pravo na politički stav, ali nikada ne smije zaboraviti da treba da bude predsjednik svih građana i ne smije sebi dozvoliti da ponižava funkciju koju obavlja, da govori u afektu i nekontrolisano vrijeđa političke protivnike.

- Nastup Željke Cvijanović je bio kočijaški, neprikladan čak i za kafanske rasprave i predstavlja omalovažavanje predsjednika Republike Srpske, kao jedne od naših najvažnijih institucija. Nije normalno da predsjednik Republike tračari, prepričava događaje iz crkve i sa raznih okupljanja, te da u javnom prostoru nastupa sa toliko mržnje i bijesa, kaže Crnadak.

On ističe da postoji mnogo tema o kojima narod Republike Srpske očekuje da čuje stav predsjednika, umjesto nepristojnih i provincijalnih naklapanja kakve smo slušali u Česmi.

- Kao prvo, gospođa Cvijanović je lično obećala da će biti objavljen spisak svih javnih nabavki za vrijeme pandemije virusa korona, sa preciznim podacima o tome koje su firme dobile poslove, šta su bili predmeti nabavki i koji iznosi su isplaćeni. Zašto javnost o ovome još uvijek nema informacije i zašto gospođa Cvijanović nije ispunila obećanje? Šta se krije od javnosti? Ko se želi zaštititi i ko je najviše profitirao?, pita Crnadak.

Crnadak pita i ko je zaradio milione dok su građani bili zaključani u kućama, a kompletna privreda bila ugašena?

- Da li je normalno da porodica savjetnika u Dodikovom kabinetu profitira milione maraka na nabavci medicinske opreme dok traje vanredno stanje? Požurite predsjednice, dajte narodu odgovore na ova pitanja, predugo čekamo, ističe Crnadak.

Informativna služba PDP-a

PDP
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.