Bosna i Hercegovina     | 16.09.2021. 13:22 |

Korman razgovarao s pravosudnim i policijskim dužnosnicima Livanjskog kantona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Zamjenik direktora Federalne uprave policije (FUP) Ensad Korman u srijedu je posjetio Kantonalno tužilaštvo Kantona 10 - Livno i susreo se sa glavnim kantonalnim tužiocem Vasom Marinkovićem.

Razgovarano je o aktuelnim predmetima u radu koje provodi Detašman Livno FUP-a, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona 10 – Livno, te dogovorene osnovne smjernice i pravci djelovanja u pojedinim istragama.

Između ostalog, na sastanku je naglašeno da je sigurnosna situacija na području ovog kantona veoma povoljna te da je kriminalitet na svim poljima sveden na minimum.

Kako je rečeno, predmeti na kojima se trenutno najviše postupa su koruptivne prirode, odnosno predmeti iz oblasti privrednog kriminala.

Marinković je istakao da je saradnja sa FUP-om veoma uspješna, te da očekuje da će takva saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

Istovremeno, Korman je posjetio Kantonalno ministarstvo unutrašnjih poslova Livno gdje je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Mariom Lovrićem i policijskim komesarom Ilijom Jakićem.

Iako je dosadašnja saradnja ove dvije sigurnosne agencije uvijek bila na zavidnom nivou razgovarano je o modalitetima njenog daljeg unapređenja i jačanja, a sve u funkciji profesionalnog, efikasnog i ažurmog rada na predmetima, saopćeno je iz FUP-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

FUP - Munjić učestvovao na radionici o jačanju javnih prostora u okviru projekta Evropske unije

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta