Svijet     | 11.08.2021. 11:17 |

Restorani, hoteli i prostori za vjenčanja u Japanu nude popuste vakcinisanima

FENA Internet

TOKIO, 11. augusta (FENA) – Restorani, hoteli pa čak i prostori za vjenčanje počeli su nuditi popuste mušterijama koje su u potpunosti vakcinisane protiv koronavirusa, u naporima na ponovnom pokreta nju ekonomije nakon pandemije.

- Želim da se vratiimo predpandemijskim danima što je moguće brže – izjavio je Toshiyuki Fujimura, 54-godišnji zamjenik direktora "yakiniku" restorana s grilovanim mesom u Nagoyi,u  centralnom Japanu,  koji daje do 3.000 jena (27 dolara) popusta mušterijama koje pruže dokaz o vakcinaciji.

Turistički savez Fujikawaguchika, mjesta u prefekturi Yamanashi u blizini planine Fuji, također je počeo nuditi popuste u 30 svojih pridavnica za potpuno vakcinisane pojedince. Ponuda uključuje 10 posto popusta na poreze kao i na troškove hrane i pića.

- Cilj nam je da ohrabrimo što više ljudi da izlaze iz kuća i da se vakcinišu  - kazao je član osoblja objekta.

U međuvremenu je vrt Kobayashiro, mjesto za vjenčanja u prefekturi Niigata, pokrenuo program povrata novca u okviru koga trek vjenčani parovi mogu dobiti nazad 3.000 jena za svakog pojedinačnog gosta koji je vakcinisan, prennosi japanska novinska agencija Kyodo.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu