Bosna i Hercegovina     | 05.08.2021. 17:00 |

Ramić i Lučić posjetili povratničko mjesto Matijevići kod Kladnja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. augusta (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić, načelnik općine Kladanj Jusuf Čavkunović i predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske posjetili su povratničko mjesto Matijevići u općini Kladanj, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

S predstavnicima povratnika razgovarano je o načinima podrške ovoj povratničkoj zajednici, dok su neki projekti već završeni.

- Realizirali smo nekoliko bitnih infrastrukturnih projekata u Matijevićima, čiju realizaciju je podržalo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Danas smo sagledali i druge potrebe. Povezivanje putnom komunikacijom je gorući problem. Udruživanjem sredstava bismo mogli završiti i dio puta koji povezuje općine Kladanj i Živinice. Inženjeri su s nama da odmah snimimo dionicu. To bi svakako pospješilo povratak Srba u nekoliko naselja koja graniče s ovim dvjeama općinama. Nastavićemo pružati podršku gdje god postoji interes za povratkom - izjavio je ministar Ramić. 

Mještani oživljavaju selo i rado dolaze u svoj rodni kraj.

- Itekako smo sretni što je delagacija posjetila naše mjesto. S ministrom Ramićem smo do sada imali dobru saradnju jer smo uradili nekoliko ključnih stvari za naše selo. Raduje nas da su ministri i načelnici prepoznali naš entuzijazam i volju da obnovimo naša imanja, rekultivišemo zemljište i izgradimo stambene jedinice. Vjerujemo da pomoć neće izostati nakon današnje posjete - kazao je Dražen Erkić iz naselja Matijevići.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta