Bosna i Hercegovina     | 18.06.2021. 14:16 |

Vlada Distrikta usvojila Nacrt zakona o igrama na sreću

FENA Saopćenje

BRČKO, 18. lipnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH u petak je na sjednici usvojila nacrt novog zakona o igrama na sreću Distrikta, koji je zadnji put usvojen 2007. godine.

Donošenje novog zakonskog rješenja zahtijevale su dinamične promjene u oblasti priređivanja igara na sreću u vidu stalnog pojavljivanja novih igara odnosno novih načina za sudjelovanje u igrama na sreću kao i zbog činjenice da postojeći sustav nadzora nad naglo razvijenim tržištem igara na sreću nije dovoljno učinkovit, priopćeno je iz brčanske vlade.

Ravnatelj Direkcije za financije Distrikta Mato Lučić kazao je da je nakon 14 godina postojala potreba da se izradi novi zakon o igrama na sreću na kojem je Direkcija radila dvije godine.

"Zakon je dosta dobar i zbir je svih nekakvih zakonskih rješenja iz oblasti u svim okolnim zemljama uzimajući u obzir i zemlje Europske unije. Zakon će biti u primjeni od 1. siječnja 2022. godine i potrebno je donijeti još neke pravilnike i uspostaviti sustav kako bi porezna uprava mogla u potpunosti pratiti izvršenje i kako bi se naplatilo i više prihoda u proračun Brčko distrikta BiH", kazao je Lučić.

Članovi Vlade na današnjoj su sjednici odobrili i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o načinu obračuna i isplate plaća proračunskim korisnicima na prijedlog Direkcije za financije. Usvojena je i Odluka o imenovanju radne skupine u oblasti poljoprivrede za suradnju s Narodnom Republikom Kinom.

Vlada je usvojila i Prijedlog odluke o odobravanju tekućeg transfera i usvajanje Programa utroška sredstava za subvencioniranje dijela kamata za kredite poduzećima, poduzetnicima, podružnicama i nositeljima poljoprivrednih gospodarstava na području Brčko distrikta BiH u iznosu od 1.200.000 maraka.

Odobrene su Smjernice za izradu nacrta odluke o utvrđivanju posebnih kriterija, bodovanja i utvrđivanja rang-liste prioriteta za dodjelu stambene jedinice u projektu "ROMA ACTION 2".

Članovi Vlade razmatrali su i usvojili Prijedlog odluke o korištenju sredstava pričuve u svrhu nabave neophodne opreme, roba i usluga za realizaciju plana cijepljenja koja će se odvijati u prostorijama Omladinskog centra, a usvojen je i Prijedlog odluke o korištenju sredstava pričuve u svrhe nabave klima uređaja za spomenuti prostor.

Usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju subvencije i programa utroška sredstava JP "Radio Brčko" d. o. o. Brčko distrikt BiH, kao i Odluka o načinu raspodjele sredstava za stambeno zbrinjavanje izbjeglica i raseljenih osoba koje se žele integrirati na razini lokalne zajednice za 2021. godinu.

Tijekom sjednice usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava donacija gradonačelnika Brčko distrikta BiH za 2021. godinu, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu