Sport

HNK Tomislav plasirao se u Prvu ligu Federacije BiH

Tekst: Mario Loncar, Foto FENA

TOMISLAVGRAD, 13. lipnja (FENA) - Pobjedom u drugom kvalifikacijskom susretu protiv NK Podgrmeča iz Sanskog Mosta, HNK Tomislav iz Tomislavgrada plasirao se u Prvu ligu Federacije BiH.

Domaća momčad pred od oko 1500 gledatelja slavila je rezultatom 2:0, a strijelci za HNK Tomislav su bili Josip Stipić i Ivan Petrović.

"Nakon 20 godina nogometni klub iz Tomislavgrada će se ponovno natjecati u Prvoj ligi Federacije BiH", kazali su iz Uprave tog nogometnog kluba.

Domaći strateg Goran Drmić ponovio je dominaciju na terenu iz prvog njihovog susreta koji je u srijedu 9. lipnja održan u Sanskom Mostu u kojem je HNK Tomislav pobjedio s minimalnim rezultatom sa 1:0.

Jučerašnja utakmica pokazala je da je ipak HNK Tomislav u ovoj fazi doigravanja bolja i kvalitetnija momčad, a rezultat od 2:0 je mogao biti veći da su domaći igrači realizirali jedanaesterac i još nekoliko izglednih prilika za postizanje golova.

Inače, HNK Tomislav je završio ovu sezonu kao četvrtoplasirani u Drugoj ligi FBiH-Jug te je ušao u doigravanje nakon što nogometna ekipa iz Ljubuškog, kao prvi u ovoj ligi ne posjeduju uvjete za Prvu ligu pa su licencu stoga dobili u Tomislavu.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.